Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

j3rx6bsjd

Nem a patron a lényeg!Hanem a befogó.

bmejdz9nu

Ó én is elfogadnám a ER11-est...  
Gondolkodás nélkül a leendő kicsi gépemehez... csak ez nagyon drága kb. 100 USD... a patronok mert 0,5-ös a lépés... de ez lehet a legprecizebb...
Ilyeneket alkalmaznak a 60.000-es motorokon is... szuper lesz...

bmejdz9nu

Ja... elnézést félre értettelek... Ha automata cserélős dologra gondolsz... az igen! Hiánycikk. Annyít kérsz érte amennyit csak ...

uzahitefr

én ugyérzem hogy elég kedvezö áron le tudnám gyártani ha van rá igény. persz e 1-2 darabért nem érdemes . de nagyon szivesen segitenék forgácsolási témában bárkinek esztergálás ,marás vésés,köszörülés sik,palást furat, gyalulás,fogazás.

uzahitefr

jelenleg még nem dolgozok. épitkezem ! kb öszel tudok munkákat válalni. de ha bárkinek tudok segiteni irjon!

uzahitefr

én is a cnc men gondolkozom azért is vagyok itt a forumban. a mehanikával nem lesz problémám. de igazándibol a cnc hez nem értek(programozás) ezt is meg kell tanulni !amin mahinálok marogép fémre x500 y250 z400

4mjnxdwuu

Halihó, ha komolyabban érdekelne a 796-ból az 1-es és 2-es pont tudnál-e segíteni? Illetve a kugliban olyat találtam csak, hogy ER25 -t csak 25 -ös tengellyel (ER20-ig van 20, 22-es tengely) De mindeggy. a lényeg hogy metrikus, ja a tengely hossza mekkora, mert amint láttam többféle méretben is van,( 50,100 ), és a szorító anya benne van-e az árban, illetve kulcs mennyi hozzá??  
És azt mondod 25 eFt-ért meglenne mindenestől?? Hmmmmm ...

bmejdz9nu

Igen. Ezek már mind útban vannak nekem.  
Várd meg és minden infó lesz... nincs kockázatod...  
Az árakat jól látod. A szorítóanyaga? Persze és kulcs is van hozzá a szorítóanyához - ellenkulcs nincs de az van minden boltban pl. biciklikulcs... legalábis a múltkor volt... A Gromex nem ad kulcsot!
A 2-es metrikus... 20mm-es szárral.
Miért vagy megakadva a nem metrikustól?
Tehát az ER25 patronkészlet (15db) és a hozzá való hengeres befogató = 24.600 Ft... (200Ft/USD)
De csak hogy legyen társ a játékban...Ha akarod..

4mjnxdwuu

Hali.
Nem az ellenkulcs érdekelt, csak mert a nóniuszban vagy 7 eFt egy kulcs, nemtudom adnak-e hozzá, mert ha az anyát és a kulcsot összeadom már majdnem ott van az értéke mint amit a befogóra írtak. A teljes hossz mekkora, illetve a hengeres részé??? hengeres részre láttam az 50 illetve 100mm-t, nekem a 100-as lenne szimpatikus.

4mjnxdwuu

Kíváncsian várom, ha meg lesz tegyél fel képeket, légyszíves.

bmejdz9nu

Ha megjön teszek képeket... még leglább 1 hét...

... és befogatást csapágyak közé hogy gondolod?

4mjnxdwuu

Talán esztergáltatni kellene két gyűrűt, ami cuppanósan illeszkedik a szárra, + 3 hernyó imbusszal megfogni, és ennek tolni neki a csapágyakat, így nem kellene vállat esztergálni, a spéci felületet elb.szni. ( mert semmit nem láttam rajta aminek neki lehetne fektetni a csapágyat)most csak ez jutott eszembe, de majd ha a kezembe is foghatok egyet kitalálom.

bmejdz9nu

Két "ferde" csapágyra gondolsz ugye? Így hívják?  
Ezekből olyan sokféle van a katalógusban...
Különböző dölésszögekkel, különböző külső átmárővel... stb...
Amelyik kisebb átmérővel vannak azokra magasabb a megengedett fordulatszám...
Az a baj én még egy ilyen dolgot sem láttam szétszedve... úgy el tudom képzelni... de... az nem ugyanaz...  
Lehet találni a neten ilyen tengely csapágyazási rajzot? Hogy keressek rá?  Mi a megoldás neve? Az autókban is ilyet használnak a kerekeknél?

Pl. ilyen csapágyházzal tele van a bolt...
http://www.bark-king.com/images/pillowbl.jpg" border=0>

Vagy ez is egy érdekes megoldás...
Csak el kellene távolítani a csapágyakat egymástól....
http://www.ppipella.com/graphics/SSPCTac.jpg" border=0>

4mjnxdwuu

Ez szerintem önbeállós, igaz görgős, de domború.

svejk

Y csapágyként keresd.
Létezik olyan verzió is ahol kúppal bárhol rögzítheted a tengelyen a belső gyűrűt (mint a patronos befogód ugy működik)
Az hogy önbeálló csak előny.