Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

gaben

Korábbi topik folytatása...

dg8n4i8x

Sziasztok!

Gondoltam nyitok egy ilyen témát, mert a sikeres munka egyik alapja a használható szerszám! Én Proxxon E40-est használok, csak ajánlani tudom apróbb munkákhoz! Marókat pedig leginkább ipari szerszám szaküzletben veszem.

000000000

Hello!

Nem írnál egy-két műszaki adatot a maródról, és hogy hol vetted és mennyiért? :)
Köszi szépen! :)

000000000

http://www.proxxon.com/" TARGET=_fnew>proxxon webcíme
Conrad is árul néhány típust belőle.

000000000

dg8n4i8x

Sziasztok!

Én a RONDO-nál vettem jó pár évvel ezelőtt itt Győrben. A CONRAD is forgalmazza de inkább nézz körül mert jóval olcsóbban hozzá lehet jutni máshol! Az enyém 40W-os 5000-20000ig lehet szabályozni a fordulatot. A nagyobb változat 100W-os fordulatszám ugyanaz. Pesten a Hajós u. és a Bajcsy Zs. sarkán van egy szerszámbolt bolt ott forgalmazzák. Sajnos a tel. számukat nem tudom. Ha valaki ismeri a helyet és megvan a szám közölhetné! A RONDO számát meg tudom adni ha kell!  
Üdv!

Balu

000000000

Köszi szépen az infót. Elvileg olyat találtam, hogy Modern Technik Kft.
Ez valószínűleg az amiről beszélsz mert forgalmazzák a proxxon teljes válsztékát. Honlapot is találtam csak sajna még nincs kész (http://szerszamgep.fw.hu/)

000000000

Szasztok!

A PROXXON motorokat melegen tudom ajánlani.
Nekem egy 220V/100W-os van. Eszméletlen hogy mit kibír. Gyakorlatilag nem lehet tönkretenni! Vágtam vele már 10mm-es plexit 2!fogásból; 1,5-ös rezet stb...

A gyenge pontja a nyakán található benyomható kis bütyök, ami a forgórész rögzítésére szolgál a tokmány meghúzása esetén. Ez idővel elnyíródik és nem lehet meghúzni a szerszámot.Javítani nem tudják.

000000000

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a proxxon a kütyük áraiban nem vagyok otthon, és szerintetek árában van egy MICROMOT 40/E fúró.marókészülék bruttó 8901 ft-ért?
Köszönöm!

000000000

000000000

Sziasztok!
Szerintem a Dermel is egy jó márka
 25000ft körüli az ára 10 000- 33 000-ig forog, olyan 110 watt teljesítményű, a csapágya az eladó szerint nagyon jó meghazudtolja az árát, a strapabíróságát nem ismerem mert csak két hónapja van meg.

yuagaci9g

Hasznalok Dremelt mar vagy negy eve, joforman mindenre:-)
egyeduli dolog, amiert nem tettem veglegesen marogepre ,az a csapagya, ami lehet ,hogy jo, de
hossziranyu jateka van, es kulonben is nagyon hosszu
es vekony az egesz renszer.

3smbkb69

Remélem,itt jó helyen lesz a postom..[#confused]
Nos,van elfekvőben 3-4 db egy élű gravírtű eladó.
Info:
Anyaga keményfém,dixi4 márkajelzéssel bír.
40x6 mm-es befoglaló méret,~15mm hosszon felezve.
Alapból 30 fokos döntési szögben élezett,de ez igény szerint változtatható.
Ára 2800.-küvecs
[#wink]ptk.-val együtt.

000000000

Küldesz rám egy fotót a gravírtűkről ?

Érdekelne pár darab. A többit mailben.

3smbkb69

Nem tudok,nincs hozzá technikám:),de a fazon ugyanaz mint amit a megmunkálások menüpont alatt lehet látni.