Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

MICROMOT 40/E van nekm is...
teljesen reális a 8000 körül ,én is annyiért vettem

000000000

Sziasztok!
MÉH-ben találtam régi MOM gyártmányú 8" Flopimeghajtót, benne egy Gamma "fejmozgató" Vonóorsós  léptetőmotort Típusa MLV 350/24 No:835023.
A tengelyén ~110mm hosszúságú négybekezdéses menettel. Hobby CNC Z-tengely mozgatására használnám. A kivezetések száma 4 egy közös kivezetés + 3 tekercs. Tudna valaki segíteni?

000000000

Pont tegnap volt a kezembe ilyen! sajnos ez egy 3 fázisú léptetőmotor amihez a vezérlőt neked kell megalkotni vagy beszerezni valahonnét 8nem árt ha Step/Dir rendszerű[#smile]).

000000000

Az elektronikához esetleg linket nem tudnál? A négybekezdésű menet nagyon tetszik...

000000000

Sajnos konkrét linket nem, de az elv hasonló mint egy 2 fázisú unipoláris motornál, csak itt egész lépés esetén 3, féllépés esetén 6 állapot van. A középkivezetést fix + tápra kell kötni, a fázisokat egyenkét a fölre kapcsoltatni. A tekercselése olyan mint egy 3 fázisú asszinkron motoré Y (csillag) kapcsolásban.

000000000

Köszönöm a segítséget, van hol kezdeni a kutatást.

yuagaci9g

Nekem is van ilyen motorom, es pl nyakfuro feltenek gondoltam, mert gyorsan mozog. A meghajtasra egy pik adna a szekvenciakat. Csinaltam ilyet 5fazisu motornak.

000000000

Gondolkodom azon is hogy szétszedem a motort és csak a tengelyt használom fel a Z tengely mozgatására..Csapágybronzból készíttetek két anyát a műanyag helyett így tartósabb és jobban terhelhető is lesz a szerkezet.Az elektronikus vezérlésre még megbízható tervet nem találtam mivel ezek a motortípusok nem igazán használatosak...

000000000

Vettem egy KRESS FM 6990-es marómotort, melyhez gyárilag 6-os és 8-as befogópatron létezik. A kérdésem a következő lenne  :
Milyen módon lehetne befogni a szabványos átmérőket, pl. 1, 2.35, 3, 3.2,6.35 ????

Láttam valahol a mechanikák menüpont alatt ilyen marómotort.  

yuagaci9g

Problema megoldva! (reszben)
Kaptam egy kiselejtezett kis kezi gravirozomotort,
valami NoName, persze, hogy leegett alighasznalat utan es kidobtak volna, ha nem kapom el.
Szoval ennek a tengelyet meg befogo patronjait,   hasznalom a Kress-be, csak pontosan meretre kellett koszorulni, valamivel nagyobb volt, mint 8mm
MakraZ- Remelem, csak elirtad es az FM6990 utan van egy E betu is?, mert nagyon nem mindegy.

000000000

Tényleg van ott egy E a végén, de mit számít ez ?
Ezek szerint vennem kell még egy gagyi patronos csiszoló ezermestert :) majd barkácsolni a tengelyt 6 vagy 8 asra. Köszönöm Lamapas!

yuagaci9g

Az E csa kazt jelenti, hogy fordulat szabalyzos, de itt a fordulatszabalyozo tahogeneratoros visszacsatolasu, ami mindent ver.

2vkx6unz

Sziasztok!

Ha valaki érdekel akkor a Proxxon hazai forgalmazója a Cooptim kft. www.cooptim.hu
Regisztráció után elérhető az árlista is.

000000000

Kösz az infót! Eddig talán ez a legolcsóbb és leggazdagabb választékú hely!

s5f8tmfv3

Itt tényleg van minden, ami szem-szájnak ingere, az árak meg önmagukért beszélnek, egy nem túl komoly gép alig drágább egy Praktikeres Noname-nél. Köszönjük Sanyi!