Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Sziasztok!

A Proxxon BWF40 tulajdonosoktól szeretném megkérdezni, hogy ez a marómotor mennyire zajos mondjuk egy felsőmaróhoz képest?  

Üdv!
Balu

msas

Üdv!
Én használok egy FERM felsőmarót is, az a magasabb fordulatokon már nagyon hangos, ahhoz képest a PROXXON szinte zajtalan.
Nagyon síma a futása.
Üdv Makó Sándoe

3vv2btrhv

Szia Sándor
A proxon bolt be van zárva , mibe került a maro???
Tibor

msas

Szia Tibor
Most kapásból nem tudom a pontos összeget,36és37+ezer között volt nettóban (csak
számlára lehet náluk vásárolni!)
A cég Cooptim kft Érd ( a Nagytétény felőli kivezető út mellett). Ha regisztráltatod magadat náluk akkor megnézheted a honlapjukon az árlistát. Ja és első vásárlásnál adtak 15% kedvezményt!
Üdv: Sanyi

3vv2btrhv

3vv2btrhv

Szia msas
Az ár kedvezményel vagy anélkül értendö  
Tibor

msas

Szia Tibor!
A 36-ból adta a
kedvezményt.
Üdv Sanyi

3vv2btrhv

Szia msas
Sajnos per pillanat nem aktuális a vásárlás de mégegyszer köszi.
Tibor

icmatyi

Üdvözlök mindenkit a fórumon!

Azt szeretném kérdezni a  Proxxon BWF40 tulajdonosoktól, hogy nektek mennyire melegszik ez a marómotor.
Mert ha az enyémet teljes fordulaton járatom akkor jó félóra 3/4-óra után szinte alig állja a kezem. És szerintetek foglalkozzak ezzel a problémával, vagy ez normális?
Üdv Gábor!

Riboga

Sziasztok

Van valakinek tapasztalata a BOSCH POF600ACE maróval. Ez ugyan hobby kategória de tachogenerátoros.

Üdv. Robihttp://i20.ebayimg.com/04/i/06/8e/62/bf_1_b.JPG" border=0>

000000000

Hi

Egyrészt, a Bosch sajnos manapság már nem olyan jó minöségű mint régen volt :-( másrészt szerintem egyszerűen nem éri meg barkács Boscht venni, mert nem sokkal olcsóbb mint az "ipari" én személyszerint DeWalt-ra vagy inkább Metabóra esküszöm. Főleg a Metabó jó minőség....

Ha viszont már egyszer megvan a barkácsgép akkor azt kell használni amig bírja (mindenesetre sokkal jobb mint néhány gagyi amit a nagyáruházakban lehet kapni, beleértve a Blekit is :-) ). Egyébként egy könyen használható könnyű kis gépröl van szó. Mire akarod használni, miröl kell tapasztalat?

5bzs27u7

Üdv Riboga.
Én ezt használom már cirka 5éve, asztalos munkákra, ez a szakmám.
Én megvagyok elégedve vele.
Már én is ráraktam a cnc-re, tuti.
Negatív dolog a hangja, túl zajos.
Amúgy minden gépet karban kell tartani.

000000000

Viktor: csak egy észrevételem lenne, 5 éve még más minőségű termékeket gyártott a Bosch, de pl a bleki is...

különben meg a karbantartásról nagyon igazad van, figyelni kell a gépek hangját és ha elkezdene csörögni (vagy változik a hangja) azonnal meg kell keresni az okát, nehogy nagyobb bajt csináljon. Valamint ha poros munkát végzel, márpedig ha marsz akkor az szinte mindig jár porral is, akkor szélsőséges esetben naponta, de heti havi karbantartásként érdemes kifújatni kompresszorral a gépeket, illetve néha a légbeömlő rácsokon képes beesni némi forgács, ehez már szét kell szedni hogy kiszedje az ember, viszont ez nagyon nem ajánlatos garis gépeknél.....  de a kompresszoros tisztítással nagyban meg lehet növelni az élettartamát a kézi gépeknek (nem csak felsőmaróra értem hanem pl sarokcsiszoló, fúrógép, kézi kőrfűrész stb stb) A porra mérsékelten érzékenyek a Metabo gépek, mert azoknak a forgórészei "páncélozottak" ami abban merül ki hogy műgyantával ki van öntve, de ez jó mechannikai védelemnek minősült az évek során, szinte minden termékükben van kuplunk a túlterhelésből származó erők levezetésére, a tekercseket úgy méretezik hogy azokkal a gépekkel lehet egész nap dolgozni (ezt Marathon technológiának nevezik....) vagyis ezek igazi ipari gépek (mint a pl Hilti csak nem olyan drága)

Riboga

Köszönöm a válaszokat. 42e-ért találtam egy Bric..-ban, megveszem. A Metabo valóban minőség de én fontosnak tartom a tacho-t.

3vv2btrhv

Sziasztok.
Kérdésem a következö : Ferm felsömaro csapágyát hogyan lehet cserélni ?  
Tibor  
Nagyon nem értek hozzá !!