Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha táp még bírja és tennél plusz szűrőt (induktivitást+kondit a motor közelébe) lehet, hogy jó lenne (annyira azért nem szikrázik szerintem)!

000000000

A kondit még csak érteném, de hogy érted az induktivitást?

000000000

A induktivitás a "zajok" miatt kell, ha nem tévedek.

000000000

..de milyen alkatrész, milyen bekotés?

e7c897sd8

Amikor kopik a motor szikráni fog, bár a szűrőkhöz nem értek, nem tudom mekkora zavarást tudnak tompítani. Próbáld meg a pc-ről, ha zavarja a gépet maximum csinálsz egy tápot utólag. Azért írd meg a kísérlet eredményét!

000000000

ok! Ma rendeltem meg a motort, ha megjon kipróbálom és megírom az erdeményt.

000000000

Elvileg egy sima, pár menetből álló légmagos tekercs. Sorosan kötve a betáppal talán. De még ne csináld meg! (:
Van olyan is, mikor a betáp vezeték párszor át van bújtatva egy ferrit gyűrűn.  
Sokkal többet én sem tudok.

000000000

Koszi !Ezzel is okosabb vagyok!

000000000

Nekem olyan kérdésem lenne hogy egy erösseb léptetőmotort nem lehetne befogni megmunkálo motornak? vagy az ahoz lassu?  

Vagy milyen motornak lehetne megadni hogy menynivel forogjon?

Bicska

Frekvenciaváltóval tudod vezérelni a villanymotorok ford. számát, a baj csak az, hogy ezeknek a barkácsgépeknek (és efféle motoroknak) az ereje csak nagy frdulatnál jön ki.

000000000

mindegy nem hiszem hogy variálok kap egy bosch 900W os maromotort.  Azzal azért lehet ezt az csinálni 10e-27e res fordulattal nem?

000000000

Megjott a PROXON Micromot 50/E. Nem egy bizalom gerjeszto motyó.  Máris szét kellett szednem, kotyogott a csapágy a muanyag testben, de egy kis ragasztószallag megoldotta. A motor egy olcsó darab, amit az elektro repulomodellekben használnak.  
Rákotottem a PC tápra, beindult, de nem lehetett szabályozni a fordulatot,  forgot kb. 80%-on, bárhogy tekergettem nem reagált. Rákotottem egy kozonséges aku-toltore, ott már ment a fordulatszabályozás is tokéletesen. Ma 6h ment maximumon, egyenlore tokéletesen, pontosan és melegedés nélkul. Igaz csak balza fába mart, de erre is volt szánva, csak félo, hogy a szénkefék nem fogják bírni ezt a nyomást(naponta 6-8 óra).

000000000

Szerintem a táp PWM-je megzavarja a szabályzóját és azért nem állítható (esetleg plusz kondi rákötésével megjavulhat)!

bmejdz9nu

Kapcsolóüzemű táppal ezek a motorok jó ha elindulnak... bármekkora is....nagyon furcsa dolgokat tudnak művelni... kerülni kell... szerintem.
Hagyományos trafó és méretes kondi...

000000000

Maradok az aku toltonél. Nem komplikálom a dolgokat.