Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Én is nézegettem ezt a Proxxon-t... szerintem alapnak jó... én a befogató paronban és a tengelyben mint alkatrészben láttam az értéket... BL-hez!!!.. ez lehet, hogy röhelyes de Ausztriában ez csak 32 Euro és ennyiből nem lehet kihozni...
Nekem a 220V-os Proxxon-om (is) van. Szeretem, mert stabil a fordulatszáma... kézre áll.. stb...
A CNC-ben kevésnek találtam a fordulatszámát... (20.000 rpm)
Viszont a tengely egy klasszissal jobb mint a Dreamel kinai másolatai... ami csak 20 euró... ezek persze forognak akár 38.000-et is... de üt a tengelyük... sok maróm bánja ezen hibáját...
És a befogásuk is nehezzebb mert valamiféle menettel - de szinte lehetetlen jól...

eivmhrm04

Akarnák venni egy kress motrot 800fme.Nálunk /sllovákia/6000Sk/42000Ft/de nem adnak hozzá csak 1 patrontTud valaki árakat magyarországon,és mit adnak hozzá?

dg8n4i8x

Szia lorant!

A proxxonnnal anno én is így jártam! Még trafós tápról sem ment, a vége gyári trafó lett. Nekem 6 éve van meg, nagyon sokat nyüstöltem és még mindíg hibátlanul megy. Kis dolgokhoz tökéletes.

000000000

most esztergálják a saját maromotoromat, remélem összejön...

000000000

Szia Karcsi!
Megtudtam az árát, bruttó 35020 Forint. 2 hét múlva szállítanák mert megrendelésre jön. Én is akarok venni egyet, mert csak kb. 5000 Ft-al drágább mint nyugaton. A kereskedő csaj nem tudta megmondani mit adnak hozzá.

bmejdz9nu

A Kress "eredetiben" csak 3mm 6mm és 8mm-es patront gyárt. A többi utágyártott. De olyanok, hogy nem lehet megmodani a különbséget! Valószinűleg ugyanott készülhet... Tartóssága is kiválló...
Már minden van...hozzá.. 1.5mm, 2.4mm, 3,17mm, 4mm, 5mm, 7mm, 9mm sőt 10-es is... elég drágák viszont... 30 Euro/db... (8mm-es széria tartozék..3mm és 6mm van a Kress-től)

000000000

Az aku toltorol hibátlanul mukodik, így is hagyom. Most már nekem is tokéletes, de félo, hogy napi 8-óra munkát nem sokáig fogja bírni.

3vv2btrhv

Szia V.Péter
A Kress marohoz most kellene nekem is patron , azt mondták , hogy a Paliszandernél lehet hozzá kapni patront : De most az a legnagyobb problémám , hogy az eredeti 8 - as patront nem tudom kiszedni !!!
Légyszi segits  ,te hogy szeded ki !!
Tibor

bmejdz9nu

Lecsavarod...picit félre lehet billenteni benne a patront...kicsi csavarhúzót bennyomod - feszít és kipattanik... én így csinálom...
Mennyi a paron? ott is ilyen vad ára van... minden méret van?

bmejdz9nu

Ez egy jó kis marómotor lehet... kár, hogy 1600 Euró..

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Maromotor%20megoldasok/HF_spindel-umrichter.jpg" border=0>

Umrichter ist auch über PC Steuerbar

Komplet mit Kabel  

HF – Spindel mit Umrichter 0,2 kw
Andere Spindel auf Anfrage  auch mit Pneumatikwechsler usw.
Spannung: 3-36 Volt / 3 PH
Nennstrom: 7A
Frequenz: 85-850 Hz
Drehzahl: 5.000-50.000 rpm
Gehäuse: Aluminium
Lagerung: 2 fach
Kühlung: Eigenluft
Leistung: 0,2 kw
Aufnahme: Spannzangen 2,35 , 3,0 3,175 und 4mm
Durchmesser: 33 mm
Gewicht: 487 Gramm
Länge: 195 mm

Talán mint sok más dolog mellett ezt a német gyerek maga gyártja...???
Érdemes benézni a honlapjára... CNC alkatelemekben utazik...

http://www.maschinen-werkzeuge.com/" TARGET=_fnew>Itt

eivmhrm04

000000000

Ez az az aranyárú STEP-FOUR masina. Ilyen áron inkább levegős marót vennék. Az a csúcs a maga  80 ezres perdületével.  

000000000

és vehetsz hozzá csavarkompesszort is 1 milláér
meg fogyaszt pár kw-ot
gondolom...

3vv2btrhv

Szia vers  
remélem megmutatod az eredményt !!

3vv2btrhv

Szia Péter
Megszorult Áll mint katiban a gyerek !!