Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Motoros

Jajjaj semmi baj hál Istennek, csak én bénáztam, de az nem publikus hogy mit, mert kiröhögnéte.
Tehát most az a helyzet hogy az enyém is működik 5V nélkül is,   kösz Viktor    így felszabadúlt egy maroktápom.

Motoros

De ha lehet menjünk át a BL topikba

2nbj3n5m

Haliho.
Fortunát építöknek ajánlom a Hod93 Kft. patronjait. www.hod93.hu
Néluk 1mm-től 7mm-ig lehet patronokat beszerezni.A patronok teljes hosszúságukba
fognak és 0.5 miliméterenként emelkedik a befogó
átméröjük. Cimük: XIII.ker Topolya utca.
Sok sikert a fortuna építéshez.
Janko

Kristály Árpád

Janko Köszi!
Hallihó!
Maffia látod amit Én!

000000000

Helló Árpi!
Köszi és vettem a lapot!!
utána nézek azonnal.,[#law]
Köszi Jankónak is[#wave]

Kristály Árpád

Halllihó Péter!
Ma igen jó napom van!!!
Találtam a lomok között egy super fortuma tengelyt.... 250W-os motor hajtja 30.000-et pörög.
Ami igen érdekes az a szerszám csere....
Oldalán egy kik kar ez kiemeli a patront, kuplungként is szerepel, menetközben lehet szerszámot cserélni???....
A gyártmány:
WELLS MFG. Co. COMPTCHE CALIFORNIA

WELLS HIGH SPEED SPINDL
Képeim vannak, küldöm!
Képzeld, Én vén marha, képtelen vagyok feltenni ide, de fúrót pl. tudok köszörülni, ja még eszterga kést is....
Hallihó!

vthgizrff

Sikerült kibontanom egy nagynyomású mosó-ból a motort. 1300W-os meg pörög vagy 1500. Számomra az volt az érdekes, hogy a drótos barátom rákötötte 24V egyenáramra és simán elindúlt úgy is. Lehet, hogy ez csak nekem ujdonság, de akkor most hogy is van ez? Lehetne üzemeltetni 24voltról is?

vthgizrff

15000 forog. Ezt elírtam

000000000

Szia Zoli!
Egy soros gerjesztésű univerzális kefés motorról
lehet szó, ez viselkedik úgy, ahogyan írtad.

vthgizrff

Szia!
Kicsit magas nekem ez a fordulat, akkor ezt a motort üzemeltethetném alacsonyabb feszültségről is? Hugyan alakulna a teljesítménye mondjuk 110 voltnál?

000000000

Szia Zoli!
Nagyjából a felére visszaesne a kivehető
max. teljesítmény. De ezektől a motoroktól ne várj sokat, mert valamilyen fordulatszám-nyomaték elektronika nélkül meglehetősen
gyorsan esik a fordulatszáma terhelés hatására.
És nem árt erős zavaszűrést alkalmazni, mert
a nagy kommutátor feszültség jelentős ív
képződéssel járhat, főleg ha már sokat
használták előtte.

000000000

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, Morse befogó szárak méretei kapcsán: 2. 3. 4. ?

Melyik mekkora?  
Az enyém 20mm a kisebb és 24mm a nagyobb átmérőn, és ezt 80 mm hosszon éri el. Akkor ez hányas Morse?

Köszönöm!
Áron

sasi

Szia Szobrász!

Mindenek előtt üdvözöllek újra körünkben!
A szerszámkúpokról  
http://www.sasovits.hu/cnc/eszterga/foto/szerszamkupok.jpg" TARGET=_fnew>itt találsz egy összefoglaló táblázatot.
Üdv sasi

000000000

000000000

Sziasztok milyen márkákat kell kerülni marómotorok estén? Azt tudom hogy Kress az nagyon jó, de valami olcsóbb. Nekem (elsősorban )fára kellene.

Üdv Csaba