Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Én a Kress-el marom a nyákokat is... boldogan merem ajánlani... bevált.
Kicsit hangos... de nem üt ! (alig 1-2 század)
A kress-nél nemrég volt importőr váltás... ez megnehezíti a dolgot.. én a németektől rendeltem, de már itthon is van...most.
De ha a speciális patronok is kellenek azonnal, akkor megadom a németek elérhetőségét... kb 20 Euro volt a szállítása a gépnek és a patronoknak. Sajnos itthon akkor nem találtam. Itt a soproni Faipari vásáron találkoztam az új importőrrel és meséltem neki mekkorát kellett kevernem a beszerzéssel... Ö meg kinyított egy ládát és tele volt ilyenekkel... szóval változott a dolog...
Arra figyelj: most kevés még a viszonteladója...
A régebbit azért menesztették mert rosszul csinálta... ezért a kereskedők néha szídják ... ne foglalkozz vele...
Én Metebot akartam... de nem voltak és most sincsenek patronok hozzá !!! sajnos... (ez ugye kizáró ok...)
A két gép egy kategória... de a Metabo-t egy nagyságrenddel könnyebb beszerezni...
Üsd be az Ebay.de-ba hogy "kress"....
Keress rá a neten a Kress-re és másikra meglátod a Kress és patron utángyártói tudják mi kell egy CNC-s-nek...

000000000

Szia! Én egyenlore Metabo FME 737 -ost használok, 10-27.000ford. Nagyon jónak mutatkozik, pontos, eros és  masszív. De ha mégegyszer kellene vállasztanom, nem biztos, hogy ezt vállasztanám. 8-as patronnal adják és állítólag csak 6-os van még hozzá. Ezt csak pletykából tudom, mert az uzlet, ahol vettem nem tud róla semmit és a webrol még nem jelzett vissza senki kb.két hete...
Eredetileg KRESS volt kiszemelve, de itt szlovákiában senki nem forgalmazta, a Metabo pedig itt volt 2nap alatt.
V.Péter barátunk kuldozgeti nekem a kínálatokat, én meg majd fel robbanok, hogy nem tudok rendelni 3,2-es szárút. Betéttel nem az igazi.
Máskulomben igazám csak ez a negatív oldala.[#ijedt]

000000000

Jó az köztem patronnal, nekem úgy vannak befogva a nem 6-os szárú, de kisebb holmik. Nem óráztam, de ha a kerámiát nem töri, akkor nem igazán üt a szerszám. :)

Motoros

Nagyon spéci gyári edzett koszörűlt átalakítókat lehet kapni pl:6-ról 3.175-re, 6-ról 3-ra. Ezek csöppet sem ütnek, nekem van  ilyen de úgy kaptam és sajnos nem tudom a beszerzési forrást. Talán Kémeri Józsi tud segíteni?

000000000

Nekem 8-ról kellene 3,175-re.

Kristály Árpád

000000000

bmejdz9nu

Tudok én is - az egyik szerszám gyártótól - szerezni 6mm/3,175mm köz patront ... de kb. 1 hónap... és elég drága 4-5000 Ft..

bmejdz9nu

Látod... Én is pont így voltam...
A Metabo itt sopronban a polcon... A Kress meg messze... de tudatosan visszafogtam magamat...
Az egész világon, Európában is.. az 1/8" - 0.125" (azaz 3,175mm ~ 3,2mm) a szabvány !!!
Nem is léteznek CNC szerszámok pl. kerek 3mm-re... (Ha jól tudom...)

000000000

Az szép!

Hány darabra lenne szükség?
Jelentkezzetek nálam e-mailben!

000000000

sikerült belemerülnöm a fortuna készitésbe, mivel a gyári 150 ezres motor iseltöl birta 2 honapig, csapágyak   tönkrementek
lehet nekem vannak csak extra igényeim ,  de ilyen drága motorba nem 500 ft-os csapágyakat kéne rakni, tudom vegyek 1 milliosakat

tény hogy 3d marásnál  igen nagy az axialis terhelés, és a sima golyos csapágy  nem nagyon van erre felkészitve, ezért elsö körben ferde hatásvonalu meg  axialis csapágyakban gondolkodtam, de 10 ezer pénz darabja, igy  nekem felejtös a cucc, ezért döntöttem  végül a mélyhornyu sima csapágy mellet csak kicsit nagyobb méretben 62 mm a külsö átmérö , ennek  birnia kell , ez a csapágy 1200 ft, C3-as ami birja a fordulatot is , persze japán
skf felejtös csak a nevet kell megfizetni

természetesen  jobban örülnék egy dupla  ferdehatásvonalu vagy hibrid hengergörgös/aialis capágynak , csak ezek nagyobb méretben nem  birják a fordulatot, 10-szer drágábbak, és kételkedem a 10-szeres élettartamban is, bármit  állitson is a gyárto ,
ha csak havonta kell cserélnem az ezer ft-s csapágyat már boldog leszek

befogo patront még nem sikerült választanom  , tudnátok ajánlani  jo minöségüt?

3vv2btrhv

Szia Vers
Jankonak van egy cime patron ügyben !
Tibor

2nbj3n5m

Hello  
A patronbeszerzési cim. Hod93 Kft.
XIII.ker Topolya u.
www.hod93.hu
Jankó
Tibor hogy haladsz a makettekkel?

000000000

000000000

A sima melyhornyu akkor se fogja sokkal tovabb birni, ha joval nagobb meretu...

Ecceruen nem arra valo !
hogy axialis terhelest vegyen fel.