Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Az én Kress-em ma ment a szervízbe
Megszorult az aluminiumban... füst... szag...szénkefe másvilágra... gondolom... de szeretem... mert jó és jó hangos.... meg van hozzá mindenfajta patron... 2,4 - 3,2 - 6 - 8 - 10mm - ez az amit más gép nemtud...

2nbj3n5m

Szerbusz. Egyújabbgépépítő.
Nekem nincs de a német oldalakat olvasva ott
istenitik.Holnap pontosan megtudom mondani ,hogy
hol lehet kapni.Nekem egy fortunám van(patron
készlettel 1.5,2,3,3.17,4,5,és 6mm) eszt egy sima 250W-os villanymotor hajtja meg. Ugy kb
11500-at forog. Ezt használom mindenre.Csak az
előtolást változtatom.
Janko

bmejdz9nu

Jó és univerzális a Kress... szinte páratlan... csak én nagyon túlterheltem - kis fordulaton...
Ajánlom mindenkinek!

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
De azért az ára sem piskóta, és ez nem egy hobby kategoria lenne.
Azért ahogy ma alakul a barkácsolás az számomra egy katsztrófa... Néz illetve nézzetek meg egy mondjuk 1958-as Ezermester, vagy Populár Mechanics újságot és akkot minden világos!
Ma az a hobby, hogy mondjuk a modelező cnc géppel kivág valamit és összeragassza, nahát ez az .....
Hallihó

bmejdz9nu

Változnak az idők...
A barkácsolási szokások is...  
Mert ha kell valami alkatrész... elmész pl. az esztergályoshoz és jól levesznek...  
... Nincs mindenkinek esztergálya ... mert a kezdet nehéz... és hiányos gépparkkal szinte lehetetlen... persze neked mint "öreg szakinak'" ez nem gond... mert megszoktad, hogy vannak gépeid meg valami alapanyagot mindíg találsz... a hosszú és kitartó gyűjtő szennvedélyed miatt...

Pl. veszel egy állványos fúrót 12.000 Ft-ért (na ezt hozd össze ennyíért) aztán csinálsz hozzá egy XY asztalt...na ez már sokkal drágább lesz...  és még semmi CNC történet...
A modellező meg reptetni akar... minél előbb...

Nem olvastad az 1892-es ezermestert... abban van, hogy kell satut csinálni...meg hogy felfedezték a trapézmenetet...[#wave]

dg8n4i8x

Még mindíg jobb a cnc-s modellező, mint aki megveszi a kínai repcsit a boltban! Én régebben nem kevés pénzt kerestem modellek összerakásával, akkor még nem volt kínai csak Graupner, Robbe, Tamiya, Kyosho stb. Anno mikor az MHSZ-ben modellezni kezdtem, még azt kérdezték a laikusok, hogy mennyi idő alatt építettük a modellt, ma azt kérdezik mennyiért vettük.... :( Nagyon kevesen vagyunk akik még építenek, de úgy látom mostanában lassan talán kezd növekedni az ilyen elvetemültek száma! Engem is csodabogárnak tartanak a munkahelyemen...  
Elekzdtem összehozni egy weboldalt ahol fent lesznek a kis dolgaim, még nem sok minden van, de van pl. olyan modell (Sola) amin semmi nem készült cnc-vel! Igaz majd lesz rajta ilyen alkatrész ha teljesen elkészül.
http://balu976.fw.hu" TARGET=_fnew>http://balu976.fw.hu

000000000

Gratulálok! Érdekes lesz!

2nbj3n5m

Szoval a KRESS Gépek lelőhelye.
Csöszer&Co Kft
Budapest Gubacsi út. 28.
Tel.:280-8122 (Egyedi Judit)
Kress Fm 6990E
Kress    800FME   40862Ft.
Janko

5bzs27u7

Üdv a csapatnak.

Megvan a brushless vezérlőm, de nem indul a moci.Valaki tudna infót mi lehet a bibi?
A vezérlő adatai:
Belső ellenállás: mindössze 0,013 Ohm !
PWM: 8K
Használható akkumulátorok:  
6-8-10 cella NiMH, NiCd
2-3 cella LiPo, LiIon  
A moci :
Teljesítmény: max. 100W
Akkumlátor: 2-3 lipo
Folyamatos áramfelvétel: 7A
Max áramfelvétel: 10A
Fordulatszám (KV érték): 1500

Előre is köszönöm.

Motoros

A servo adjustert jól kötötted be, indulás előtt a potit letekerted nullára?

5bzs27u7

Valami nem ok, szerintem nem jól kezdtem neki.
Kell még valami más is, servó adjuster.
Akkor lehet, hogy első körben kifingattam a rendszert?

Motoros

Nehéz kifingatni, nem úgy csinálták azt meg.
Kell az adjuster amivel a négyszögjelet szimulálod--ez tekeri a fordulatot. Modellboltban 2000 huf

Motoros

A vékony fekete sárga piros vezeték megy az adjusterre--ami viszont kap még 5V -ot is

5bzs27u7

Valami jó boltot tudsz, ahol vettem a vez, ott nem találkoztam ezzel.Vagy terméknevet ami alapján kereshetek.

Motoros

Én a ZEN modellboltban vettem. Akkora mint egy fél gyufásdoboz, egy potigomb lóg ki belőle ami skálázva van.
rajta felirat: servo adjuster és F sky a márka de ez nem biztos-- lehet az F betű után még van valami csak lekopott.