Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Motoros

hatalmas]FONTOS KÖZLEMÉNY!!

Brushless motorral való kisérletezgetésnél használj védőszemüveget, és golyóálló mellényt.
Rossz marómegfogásnál ezen a fordulaton a maró kirepűlve súlyosan veszélyeztetheti testi épségünket. Nyaki ütőér eltalálása esetén halálos is lehet.  
Nekem szerencsém volt.
Péternek igaza volt a #338-ban.

2nbj3n5m

Motoros
A patront belsejét és külsejét egy felfogásba
esztergáld. A külső átméröt kissé kuposra és
a patront háromfelé hasítani.A teflon gyürüt
a kuposfelületre huzva szoritana. A kuposság
1-max2fok legyen. Én már csináltam ilyet.A te
gépparkoddal ez műszakilag megoldható.Szerintem
a talin jó csere anyag lenne.
Üdv: Jankó

bmejdz9nu

Kell ez a "ceramic bearing" ?
Mekkora fordulatnál tartasz?
(Talira viszem a 100.000-es lézer mérőmet)
az írják 60.000-ig minden jó...
Felette kell. Drágák... min. 25USD/db...
De 1/8"-ast még nem találtam...
De ha már tengely lesz... a proxxon toldó nem lehet alap? két cspágy van benne, lehet cserélni... befogás megoldva...

Vegyél egy komplett motoros bőr ruházatot - védőruha fejlesztés alapnak...
A következő héten vigyázz magadra mert tali lesz... és mind a két szemedre szükség lesz...

dg8n4i8x

A repülő szerszámokra szerintem elég egy plexi vagy inkább lexan borítás a gép körül mint a gyári gépeken! Ajtó becsuk aztán had repkedjen ha eltörik!

Üdv!
Balu

Motoros

Ha sikerűl megoldani a patronos szerszámrögzítést akkor ez azért nem fordúlhat elő.Kisérletezgetés közben az ember sok hülyeséget kipróbál, és rendre kiderűl hogy pl egy vacak maró is jobban ismeri a fizikát mint én[#nemtudom]

bmejdz9nu

Megjött nekem is a BL. motorom és vezérlőm China-ból.
Valaki modellező meg tudná mondani a morvezérlőt "szervo teszter" áramkör nélkül ki lehet e próbálni.  
Ez még uton van... de már most kiváncsi vagyok rá...
Teljes gázzal plusz-ra kötve (vagy hogy?), mert úgybár nincs impulzus szélesség vezérlés a "teszter" nékül...

000000000

Szerintem nem! De a conrád-nál van kittben 2-3 K közötti árban. Vagy kérj kölcsön egy távirányítót a hozzátartozó vevővel, és úgy müxik.

bmejdz9nu

Vidéki gyereknek A Conrad messze van...

Meg bármikor megjöhet a rendelt...
Jó, hogy írtad a távírányító kölcsönkérést... ez jó lehet... körülnézek a gyerekszobában mert valamikor vettem egy nem kompakt autót a gyereknek - azonnal államosítom, ha megvan még...

De más ötlet nem jó ... mert van GND, Plusz, IMP. ha jól tudom - ha az imulzus ugyebár teljes kitöltésű .... +5V egy ellenálláson keresztül...?

dg8n4i8x

Szia Péter!

Ki tudod próbálni ha van egy jelgenerátorod! Én már próbáltam vele szervót, csak négyszögjelet kell beállítanod 5V amplitudóval és a szimmetria potival lehet szabályozni a szervót vagy szabályzót! Csak egy külön tápról kell 5V tápot adnod a vezérlőnek. Nem tudom neked van e, de aki foglalkozik elektronikával annál előfordulhat!

Üdv!
Balu

bmejdz9nu

Kössz Balu.
Ha nem találok távirányítót a gyerekszobában akkor veszek gyorsan egy NE555 IC-t... azt összedobok valamit.
Vagy várok holnapig aztán a talin megkérem Motorost hajtsa meg nekem...
Ezzel ünnepélyesen elindítjuk az első magyar CNC marómotor fordulatszám versenyt...

Motoros

Sziasztok
Sikerült végre beüzemelni a brushless mutoros nyákmarót.  
Üzem közben  holnap megtekinthető.
 Nem fogja zavarni a tisztelt látogatókat mert szinte hallhatatlan.
Motoros

000000000

Motoros

Sziasztok!
A talin bemutattam a brushless motoros nyákmaróm üzem közben.  
Nagyon bevált, hobbystáknak kimondottan ajánlom.

A hangos keféléssel zavarhatjuk a szomszédot, amit ne tegyünk,
használjunk kefe nélküli marómotort.

Gravírozás közben az áramfelvétele 2--3 amper 12V-on, így a melegedés szinte szóba sen jön.
Egyedüli gondom még mindíg a patronos megfogás az 1/8-ad collos tengelyre.

http://www.hobbycnc.hu/CNC/Tali/P1080140.JPG" border=0>

Motoros

Alulról meg így néz ki a felszerelt felületkövetővel:
http://www.hobbycnc.hu/CNC/Tali/P1080146.JPG" border=0>

000000000

Motoros, szeretném Veled magánban felvenni a kapcsolatot. Hova küldhetek egy e-mailt?