Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

Oké Jó!
Elkezdtem csinálni a fortunát vagy 3 hóhapja, de annyi mindent csinálok egyszerre, hogy semmit nimcs időm befelyezni.
Motor Mega, szabályozó 3fázisú Jetti.
5 mm átm. tengely, bika csapágyazással.
Van 8 mm-es tengelyű moci is,és amit ezek a motorok bírnak az sem kevés.
Az F5J kategóriában orral a földbe csapódva történik a leszállás célra és időre.(2,5 kg-os repülő).
Néha úgy kell a gépeket kihúzni a földből mint a gerejt.
A motort hatszög alub rúdba tettem és így meg van oldva a rögzítés és a hűtés is. A szabit egyáltalán nem kell hűteni.

bmejdz9nu

Közbe akadozik a link...  

"Az Ebay szerint nagy a terhelés...
Mert most mindenki ilyen marómotort akar venni"

[#mf1][#mf1][#mf1][#mf1]

000000000

Helló!  
csak egy érdekesség: 2000-ben beszélgettünk Korfun egy repülős világbajnokságon Joe Wurts amerikai versenyzővel- amúgy a NASA modellrepülős főállúsú tervezője és versenyzője-és elmondta, hogy a modellezésben azért jelenik meg mindig a leghamarabban a csúcstehnika, mert itt van szükség a legkisebb súlyokból a legnagyobb teljesítményt, szilárdságot stb kihozni. A haditechnikában és az iparban pedig jóval drágább kisérletezni és az ember életet is fokozottan figyelembe kell venni. ( sajnos Őcsényben két néző meghalt....)
Azért később az ipar nagyon sok mindent hasznosít amit a modellezésnek köszönhet mint  pl. a karbon-kevlár, szervó hajtások, Li-MHi  Li-Pol akkuk, a Pentegon 2020 után csak ember nélküli harcirepülőket akar működtetni stb.
Bátran kísérletezzetek a modellezésben használatos alkatrészekkel és eszközökkel. Ha a modellezésben nem lenne szükségem rá soha nem kezdtem volna bele lézer építésébe sem.

000000000

Senki nem reagál a szijjas problémámra?!
Szerintetek mekkora centrifugális erő hat egy 100.000-ret pörgő motor picinyke szijjára?![#confused]

bmejdz9nu

Hogyan lehet megoldva a szorító patron?

http://stores.ebay.com/Wolfgang-Engineering" TARGET=_fnew>Wolfgang-Engineering

Elképzelek egy olyat amit a tengely másik felénél kell megnyomni (valami hidraulikával v. motorral)  
...és kész az automata szerszámcserélő...

000000000

Kisebb a tömege, mint  a rugalmaságában lévő húzóerő, igy nem tud számottevően megnyúlni a nagy sebesség miatt sem.

000000000

Ezen nem sok minden látszik:
http://i14.ebayimg.com/03/i/06/b4/6d/17_1.JPG" border=0>

000000000

Hát ebben nem vagyok biztos (láttam már ékszijjat gumiflinta ként viselkedni 20000-res fordulaton)![#wow3]

000000000

Ez mintha nem 3 pofás lenne:
http://i9.ebayimg.com/01/i/04/7c/96/5f_1_b.JPG" border=0>
Imbuszcsavaros?

bmejdz9nu

Haladjunk inkább lentről felfelé...
Patron...

De a szíjhajtásos komplett egységekre csak kb. 25.000-et ír... lehet, hogy már félszemű a fejlesztő?
Magát a fejegységeket hirdeti úgy, hogy tervezve (designed) 100.000 rpm, ajánlott 60.000 rpm....
Lehet, hogy még ott sem tudtak többet elérni...
A szíjjas BL-nél is csak 30.000 van megadva...

000000000

Azért nem befőttes gumi nyúlásút ajálatos használni

bmejdz9nu

A másik széria a 3 pofás...

http://cgi.ebay.com/TB-350S-High-Speed-Precision-CNC-Router-Spindle_W0QQitemZ170022306647QQihZ007QQcategoryZ2594QQtcZphotoQQcmdZViewItem" TARGET=_fnew>1/8" (.125") Three Split Collet. - Ezt írja...

Ez a legdrágább fej... csak 150 USD...

000000000

Lehet, hogy a modellezésben erre is van valaimi csúcstechnika?
Bár ha ő is "csak 30.000-ret" ír...

000000000

És hogyan cseréli (mit teker)?