Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Motoros

vasiparkukacfreestartponthu

000000000

Előbb küldtem el az e-mailt, remélem odaér. Köszönöm!

bmejdz9nu

Megfuttatam a BL. motoromat.

16,8V-ról olyan 55-65000-et pereg... De ez a lézeres mérő sem tudja biztosan mérni.. keveri a levegőt minegy turbina...
Elég furcsa, hogy a ház forog rajta... de így tutira szellőzteti maját...

A mikor üzemkész, (a motorból mint hangszóró) egy kis zeneszámot játszik le... aztán beindúl es majd szinte felszáll..  
Megterhelve... esik a fordulat... De csak 3A labortápról hajtottam (áramkorlát 3A)
Most töltök fel képeket egy teljes ilyen jellegű dologról...  
Szerintem tengely kellene mellé vagy alá... egy ilyen Proxxon amit mutattam a talin vagy hasonló... Az amerikai gyerek is így csinálta..

Motoros

Megpróbálhatod a tengelyt, de a csapágy ha csak 30 000 ig birja akkor nem lesz tartós.

bmejdz9nu

Most olvastam a neten vannak már mágneses csapágyak.... csak libeg ... mint a mánesvasút... Ez kellene... a pneumatikában már vannak ilyen furcsa és erős megoldások...

3vv2btrhv

bmejdz9nu

Jaj álmodik a nyomorom...
Azonnal rendelek... és ebbe a topikba többet nem jövök... csak néha felvágni...

4mjnxdwuu

Sziasztok.
Az a bajom, hogy kellene vennem valami mocit a gépre (a régi csapágyas lett) És nem tudom eldönteni, hogy  
METEBO G500  32 eFt
BOSCH GGS27C 37 eFt
MAKITA 906   35 eFt
Vagy "drágábból"
HITACHI GP2  42 eFt
METABO GE700 52 eFt
Nem tudok dönteni, mert jó lenne dolgozni 1-es maróval is de nem ártana néha 8-as patron se.
Egyenlőre a MAKITA szimpatikus, bár nem 8-as, és a telj is kicsi, viszont a nyakát nem tudom, hogy lehetne befogni. A BOSCH 8-as, viszont HITACHI néz ki masszívnak.

4mjnxdwuu

Bocsi lemaradt:::

Valakinek valami tapasztalat???

000000000

g500-asom van. Mit akarsz marni vele? Elég hamar le lehet terhelni, nincs rajta fordulatszám szabályzó sem. Ha jót akarsz, vegyél konstans elektronikás, legalább 700W-os, vagy nagyobb teljesítményű gépet. A befogatása nyakban történik, szabvány azt hiszem 43mm-es.

Boch-ból szigorúan csak a kéket (az való ipari felhasználásra), hitachit meg ne vegyél, mert drága a javítási költség.  

Én a ge700-at javasolnál, ha Z-ben tudsz mit kezdeni a hülye hosszú nyakával.

bmejdz9nu

A választás egyszerű...
KRESS !
A többihez nincs teljes patronválaszték !!!
Ezel a válsztással én is sokat bajlódtam...
A Kress mint a többi cég (originál) gyártja: 3mm, 6mm, 8mm (ezek vannak pl. szinte mindegyikhez...)
DE! Csak a Kress-hez van "utángyártott": 2,4mm, 3mm, 3,2mm (1/8"), 6mm, 8mm... sőt 10mm-est !
Ezek az unángyártottak semmivel sem különböznek a gyárítól !!! Meg sem lehet különböztetni őket olyan spécik... Valahol igen nagyban és jól csinálják...  
Csak az áruk alapján: az "utángyártott" drágább!!! kb. 20-30 Euro/db....
Erre - szerintem - új marómotor választáskor ügyelni kell!

tumnmsi57

bmejdz9nu

A regi FME800 is csak 106 Euro ... kb...
Persze nem nagy ár különbség.... szerimtem...
Nekem még nem volt olyan, hogy a motor teljesítmény volt a határ...
Kress-t használ majd minden CNC-s... Miért?...

4mjnxdwuu

Én is a hosszú nyakkal szimpatizáltam, ezért is írtam a makitára, hogy tetszik, ( a nyak egyébként nem gond, 20cm mozgás + 20cm kocsi,-lenne de nálam a kocsi áll és a komplett z mozog mindenestől 4x cm ) csak ennél mintha nem hengeres lenne, + ugye kicsi a teljesítménye. Azért akartam valami köztes teljesítményűt mert ha pl 1-es maróval rétegelt lemezt vágok nem kell az 1000W csak feleslegesen fütyül, de néha ha pl valami rezet vagy alut kellenne felhúzni oda meg kevés a 100W, nameghát azt nem 1-es maróval szeretném csinálni. Az a baj, ez nem konkrét célgép, hanem mindenre alkalmas hobby eszköz...
De talán nagyobbrész fémmunka./már eszembe jutott valami izmos fortuna+ moci páros,
De a hosszú nyak az biztos elöny.

4mjnxdwuu

Kress-ről már sok jót halottam de még soha nem sikerült találkoznom vele, Itthon pl pesten lehet valahol kapni???? bár abból is a hosszú nyakú lenne szimpatikus, ha van.