Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

igen létezik kevlár szálas gumi szíj, ez nem tud szétrepülni!

Motoros

Ne valami bőrből készűlt szíjjat képzelj,ezek valami spéci jó tapadású nagy teherbírésú, kis nyúlású műanyagok, álltalában kör alakú profillal, a menetfúró gépemen ilyen van, ezek nagyon régi dolgok, ékszíj csapágy boltban kaphatók különféle átmérőben, méterre. A végtelenítése megoldható akár házlag is de nem egyszerűen.

000000000

Üdv Motoros!

Fogadd elismerésem mindazért amit megcsináltál. Az SMD beültetőért külön is. Ami leginkább lenyűgöz az a tempód. Emiatt egy kicsit ludasnak is érzem magam, hogy nem írtam részletesebben a szabályzó működésétől, inicializálásáról, de úgy látom azért nem okozott akkora problémát.
A szabályzó egyrészt védi az akkukat a mélykisüléstől. A líthium-polimer akkuk névleges cellafeszültsége 3.7 V A táp rákapcsolásakor tehát megpróbálja kitalálni, hogy hány cellás akkupakkal van dolga, és ha úgy ítéli meg, hogy a feltételezett cellaszám alapján kevés a töltés akkor nem engedi a motort bekapcsolni. Az 5V-os stabilizátor részére nincs ilyen védelem, ez arra jó, hogy ha repülés közben csökken a kritikus érték alá a feszültség, akkor a vevő és a szervók még működőképesek maradjanak és le lehessen vitorlázni a géppel. Egy másik védelem, hogy a táp rákapcsolásakor semmiképpen nem indítja el a motort, ez ugyanis általában akkor szokott medtörténni, amikor géppel a kézben összekapcsolod az akkupakkal. Ha ekkor beindulna egy véletlenül feltolva hagyott gázkar miatt, akkor csúny dolgokat tudna művelni, tehát csak akkor fog elindulni, ha a sebességet nulláról indítva feltekered a potit. Amikor tehát rajta van a táp, akkor a motort hangszóróként használva eljátszik egy dallamot, jelzi hogy készen áll a használatra.
Ez talán magyarázatot ad arra, miért van az, hogy bekapcsoláskor bizonyos feszültség esetén működhet a dolog, más feszültség esetén meg nem. (Lásd #369)

Motoros

A fortunás megoldásnál  szerintem nincs semmi gond, csak a csapágy ami nagyon drága. A sima csapágy 15000 fölött már fütyül.
Ezért én még nem engedek a direkt megoldásból.

000000000

És akkor a 30k ok? Mert ő is ennyit ír csak!

000000000

Ezek nagyon hasznos infók, köszi![#eljen]

Motoros

Kösz Molinari, sejtettem, hogy ez a szerkezet többet tud mint amit első ránézésre az ember gondolna ( sárga zsugorcsőbe van rakva pedig szerintem megérdemelne egy drágakövekkel kirakott dobozkát is)
A dallamokat tényleg zseniálisan a motor játssza több dallamot is.  Szerncsére mindenre gondoltak, nem lehet hazavágni.

Motoros

Bocs de ezt hogyan érted, vagy mire? nem olvastam itt el mindent

000000000

Modellekben a gázkart (potit) is egy szervó mozgatja, vagy ezeknek a vezérlőknek van közvetlen kapcsolatuk a vevővel?
CNC alkalmazásban ezt is (indítást) meg kell oldani!

000000000

Lásd a #445-ön lévő hozzászólást!

Motoros

Szerintem azértn ad meg 30 000-t mert beleteszi a sima csapágyat ami hivatalosan jó 18-20 000 ig
A jó csapággyal nem jönne ki ennyiből-bár ki tudja.

Motoros

Semmi gond mert indulás előtt nullára tekered a potit, és szépen érzésre feltekered, a durva megugrasztást sem kedveli.

000000000

Na most ez-az! A szíj vagy a csapágy, esetleg egyéb ok korlátolja a fordulatot?!
Egy biztos, nem engedi kihasználni a fortuna lehetőségeit, pedig mivel 100.000-re tervezte, szerintem a szíj limitálja az egészet!

000000000

Hát de az lenne az igazi, ha a Mach kezelné a be/ki kpacsolást is (a felpörgési időre meg programozható eleve)!

Motoros

Ez se gond mert a fordulatszám a servo adjusterből kijövő négyszög kitöltésétől függ, ez biztos jöhetne a Mach-ból is---gondolom én.