Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Motoros

A http://www.cnc21.fw.hu oldalamon a felületkövető rovatnál legalúl a képen láthatod hogy néz ki.

5bzs27u7

Megsasoltam, köszönöm.

5bzs27u7

A programozásáról esetleg tudzs valamit?

Motoros

5bzs27u7

A kütyüvel adnak valami csatlakozó féleséget, vagy azt is rendelnem kell ?

Motoros

Igen csak össze kell dugni, plusz a tápot ráforrasztani és zsugorcső.

5bzs27u7

Üdv.

Megjött a kütyü, hová kell kötnöm a vezérlőrőt,  S1-S2 ?
Nincs hozzá semmi leírás. És az 5V hány mA legyen?

Motoros

Hali
A fehér oldalon van a BATT, S1, S2
a fekete olgalon: servo, +, -,
ezek adnak egy koordináta rendszert és e szerint kell bekötni.
Tehát pl a dc 5 V pozitívja a batt és a + metszéspontjába van.
mA-meg annyi lesz amennyit felvesz ---- nem sokat talán 50 mA-t
Ja az S2-bat pozicióra megy a sárga ami a vezérlőről jön, az S2 + pozicióra a piros, és az S2 - ra a fekete
Talán érthető így

5bzs27u7

Az S2-három vezetékest értem az rendben.
A mA-rendben, azt a metszéspontot nem vágom.
Bocs, hogy értetlen vagyok nem volt még ijen kütyüm. A Batt lessz a poz, és anegatív ?

Motoros

A batt nyil 3 egymás alatti tüskére mutat.  
A felső az üres ( a batthoz közeli,--- a középső a pozitív 5V,---- az alsó a negatív 5V
Ha ugyanarról az adjusterről van szó.

5bzs27u7

Igen, így már ok.Ugyan az, máshol nem is találtam meg ezt a Servo adjustert csak a Zenn-ben.Köszönöm a segítséget.

5bzs27u7

Üdv.
Nem kell 5V a servo adjusternek, megy anélkül is.

5bzs27u7

Üdv.

Kérdésem lenne, neked milyen teljesítményű a vezérlőd, úgy néz ki a 18A-es szabájzó nem bírta,5-ös poti állásban lefüstölt "tanulópénz" ugrott.Így kérdezném melyiket ajánlanád?

Motoros

Most nézem a vezérlőmet de nincs ráírva (Dynam márka) de úgy emlékszem hogy 25 A-es.
Hogy a csudába füstölt el, az enyém max fordulaton és marás közben is csak olyan 2-4 A-t vesz fel

Motoros

Hát ez nem volt jó ötlet. Kipróbáltam 5V nélkül és csak szaggatottan ment--gyorsan kikapcs és visszadug 5V --azóta se kép se hang.[#nemtudom]