Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Akkor ez a fajta Kress ennyit tud, bele kell
nyogodni. (Bár azt nem értem, hogy erős terhelésnél miért nem veszi fel a 750 W-ot,  
hanem csak max. 300-at..?).
Majd az új gépedre valami más megoldást
kitalálsz, ezzel meg kisebb munkákat
tökéletesen meg tudsz oldani.

bmejdz9nu

Megérkezett az új gépemhez a befogató azért kérdezem... pár kiló...
A befogatás ER32 patronrendszer (2-20mm-ig....)

http://www.gromax-usa.com/vdi/vdi/tool-holder.htm" TARGET=_fnew>Gromax USA - Collet Chuck - SL50-ER40  

Ezt egy Lenze 370W egyenáramú motor fogja hajtani... a saját tachos vezérlőjével... ez kb. 3Nm-es... reméljük ok. lesz...

bmejdz9nu

Gromax USA - Collet Chuck - SL50-ER32 (nem 40)

bmejdz9nu

A kress gyári adat: 0,3Nm...

uzahitefr

sziasztok a h1 compact vezérlöre kötnék 3 db 2.5 amperes motort .elbirja? köszi a segitséget

000000000

000000000

Keresek valami marómotornak valót, balzához. Min. 20ez fordulat kellene, reguláció nélkul, minnél halkabb és kis fogyasztással. 3 fázisúval nincs kedvem bajlódani. Ha tudnátok valamit ajánlani...

000000000

Nagyon surun gondolkozom a MICROMOT 50/E a Proxontól. Árban is elég jó, csak azt nem tudom, hogy el-e fogja bírni a számítógép trafója?

e7c897sd8

Lorant!

Nekem a PROXON FBS 240E típus tökéletesen bevált!
100W teljesítménnyel 5000-20000 /perc fordulattal.

000000000

Nekem van 730-as Metabo-m, de most valami gyengécskét keresek, olcsó pénzért. Az FBS 240-esen gondolkoztam én is, de folosleges volna. Azt akarom, hogy minnél halkabb legyen és a fogyasztást is minimálisra csokkenteni. A Micromot 50-es csak 40W, 5000-20000 -ig, ez a teljesítmény a balzához szerintem boven elég. Naponta 10-15 órát kellene mennie, ha elromlik csak a fele ára az FBS 240-esnek.

000000000

Csak nem tudom, hogy a számítógép trafója el-e bírja?

e7c897sd8

Az érveid meggyőztek!  ;-)
Bár tartósságban szerintem nincs nagy különbség.
Külön trafót akarsz használni? Nem nagy dolog egy tápot összebarkácsolni hozzá! A vezérlő PC-től szerintem jó minnél távolabb tartani a marómotort!
Az áramfelvétele kb.: max. 3A körül lehet.

000000000

Pedig a vezérlo PC tápját akartam hozzá használni.

e7c897sd8

Hát lehet, hogy nagy kavalkád lenne a motor szikrázása miatt...
Bár nálam több hozzáértéssel bíró emberek is kifejthetnék a véleményüket! :-)

000000000

Legfeljebb építek hozzá egy tápot, de már nem akartam túlkomplikálni a dolgot.