Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

pcjdgb764

Szia, nekem van egy hasonló egyik gépen de ez 500w-os, volt egy 400w-os is de azt eladtam itt a fórumon [#t19p154405#], ha esetleg jó, akkor megpróbálom megmérni

3ztiz2p39

Ha nem ugyanolyan akkor nem sok értelme van hasonlítgatni, de azért köszi.

Van itt egy szóbeli HALL nélküli és 1 A-t felvesz üresjáratban 48V-ról 12 ezres fordulaton.

Kicsit soknak tartom és melegszik is rendesen.

Valószínű a HALL visszacsatolásos a korrektebb vezérlés miatt kevesebb árammal beéri.

pbn5xm0pv

Nekem van egy 400W-osom. Most nem az van a gépen, de amikor azt használom 2-3 óra után sem túl meleg.

pcjdgb764

Az enyémen sincs visszacsatolás és nem melegszik, volt amikor több mit egy órát ment folyamatosan nyáron, de nem volt vele gond, igaz nem is volt nagyon leterhelve

pcjdgb764

Most már kíváncsivá tettél és megmértem, igaz csak váltóáramú lakatfogóval, üresjáraton 12000 fordulaton 0,21A-t mértem. Azt nem tudom hogy így ez egyáltalán mérhető-e?

3ztiz2p39

Köszönöm!

A mezei lakatfogók nem igazán alkalmasak ilyen helyen mérésre,  -esetleg összehasonlításra jó-, de én ugye csak a 48V betápon mértem a DC áramot.

No majd egyszer feléd gurulok és összehasonlítjuk.

6x0ud2xg

Az ER11 stb befogóknál a kínaiak megadnak egy futáspontossági számot  ( OK hogy nem kell elhinni ) de melyik a jó , a kis szám vagy a nagy szám ?

A C12 az milyen ?

6x0ud2xg

hülyeséget kérdeztem mert a nagyobb ER számhoz nagyobb C tartozik .  De a napokban láttam valami futáspontossági kódot is

2vkx6unz

Ha az Aliexpressen C06 ER11 100 vagy ehhez hasonlók akkor az első szám a tengely mérete mm-ben a második a patronsorozat típusa a harmadik szám a szár hossza.

Külön fel szokták tüntetni a futáspontosságot pl. ennél 0,008mm
ER_1

6x0ud2xg

Köszönöm , igen  még este rájöttem  de már nem akartam másodszor is válaszolni magamnak . Érdekes hogy C .Én D nek írnám ( diameter )

3ztiz2p39

Az ott kapható patronoknál felejtsd el a futáspontosságot. :(
AZ ER20-25-32 nél még csak-csak tudták tartani, de amik mostanában jártak nálam ER11 és ER8-asok azok gyalázatosak.
Nem hogy ütnek de még sokszor a tengelyvonal sem esik egybe a kúppal. A hasítások le sincsenek sorjázva.
Van olyan patronom ahol a kúpszöget sem sikerült tökéletesen eltalálniuk.

A rövid, hernyócsavaros tengelyhosszabítóként használható ER befogókkal már eleve előítéletem volt, sokáig nem is mertem venni.  De az ember kíváncsi.
Valami csodával határos módon a tengelyre illeszkedő furat átmérője nullás, de a furat és a kúp közt már 3 század ütés van.
Bizonyára nem egy befogatással készül mert a két végén  a külső átmérők közt is meg van ez a 3 század.

Ha valaki tud ellenpéldát és tuti megbízható eladót akkor azt szívesen venném.

3ztiz2p39

A hosszabb Cxx ERxx tengelyek viszont jók szoktak lenni ott még nem tapasztaltam használhatatlanságot okozó hibát, a nagyon hosszúaknál előfordult, hogy a tengely hordós volt a csapágy középen megszorult rajta.

Megjegyzem még, hogy az 1 élű szerszámnál/gravírtűnél az apró futáshibát még haszonra is lehet fordítani, anno [#138@Motoros] írt is erről egy kis esszét.
Persze ettől még vacak az a patron vagy befogó.

3ztiz2p39

"Ha valaki tud ellenpéldát és tuti megbízható eladót akkor azt szívesen venném."

Természetesen kínaiban gondolkodva és nem mondjuk Shaublin márkában, mert ott ugye kérdés mnem lehet. :)

g0jc0w8zy

Javaslom ezt az eladót:
https://www.aliexpress.com/store/group/Spring-collet/4650128_1000000331764.html?spm=a2g0o.detail.100008.28.16e35f85Whnrlr

Több fajta minőségben is árulnak, vettem már többször tőlük 5 mikronos patront.

ISO20 befogókat is innen vettem, kiváló minőség.

3ztiz2p39

Ez jó hír, köszönöm! [#worship]