Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Ha a kapocslécet fényképeznéd?

uhf57gbx7

Ha ez mond neked valamit íme a
kapocsléc.

2f428kduf

Megfogtál. Hét kivezetés: talán mindhárom tekercs külön-külön, és a test. Ez utóbbit könnyen kiméred, de a többi?? Ohm-mérővel a tekercseket is, de a bekötés lehet csillad-delta. Ki tudja.

gabi

Szia
Láttam már olyant amiben van hővédelem annak is van 2 pontja.Ha jól látom a táblát csillag kapcsolás van, így azért már lehet méregetni elindulásnak.

PSoft

Én kivenném a stekker négy felfogatócsavarját, a stekkert kifordítva kb. három perc alatt kideríthető ki-kivel van.

uhf57gbx7

Már le vettem a stekkert . Van a védő föld 3 egyforma kék vezeték és van 2 vékony ami gondolom a hővédelem lenne .Nekem gondolom a 3 kék kell csak nem tudom van e jelentősége hogy melyik az U-V-W vagy itt is az van ha rossz irányba forog megfordítom az U-V vagy V-W .

gabi

Néha a legegyszerűbb megoldás jut utoljára az ember eszébe[#eljen]

PSoft

IdézNekem gondolom a 3 kék kell csak...

Nem!
Kell a negyedik is, a védővezető.(földelés)
Bekötheted a hővédelmet -két vékonyabb vezeték- is a frekiváltóba, aki ismeri a Yaskawa-t majd megmondja hogyan.
A forgásirány cserét jol gondolod, bármelyik kettő fázisvezető megcserélésével megfordul a forgásirány.
De a frekiváltóról, szoftveresen is fordítható az irány.

gaben

Pedig csak lejjebb kellett volna tekerned. ;)

[#t181p6302#]

De a lényeg itt van: [#t181p6295#]

uhf57gbx7

Már meg oldottam a sorkapocs levételével .Amúgy Ankarai Gábor amit megadtál linket abból semminem derül ki amire kíváncsi voltam azokat én is néztem .

gaben

Szia,

egy valami biztos kiderül a hozzászólásomból, nem vagyok Ankarai Gábor. ;)

Egyébként a PTC-ről is van infó, bár a kapocsléc kiosztása ott is hiányos.
Talán a legfontosabb infó, hogy a sorozatos problémák miatt kivezették a forgalmazását.
Emiatt én biztos, hogy az alábbi kettő típus közül választanék marómocit.
Persze ha már megvan, akkor ebből kell kihozni a legjobbat, de vásárlás előtt célszerű infót szerezni a garanciáról, szervizháttérről, alkatrész utánpótlásról.
Nem olcsó cuccok ezek ha összességében nézzük, komoly tételeket tolunk bele a hobby-ba, ezért hosszú távon itt is megtérül a jobb minőség.

Üdv, Gábor

klaviokft

Láthatóvá tettem a számozást, bekötést.

ebalint

frob

Sziasztok

https://www.aliexpress.com/item/32835196503.html
valaki használ ilyesmit
ebbe tulajdonképen hogy fogatható be a kúp?

mint pl strigon maróba hogy kell egy csavarszár amit beletekersz?

gondolom hiú ábránd hogy ebből valahogy szerszámcserélős megoldás legyen?

R.

gery03

Én pont ilyet használok.
Behúzószárral lehet a szerszámot befogni.
Gondolkoztam már, hogy behúzószemesre átalakítom, de nem igazán, vagy nagyon karcosan férne el csak benne a rózsa.
Ezen kívül a behúzó rugós előfeszítése se annyira egyszerűen megoldható ebben a konstrukcióban.
Power bar (elektromos, vagy pneumatikus) nevű eszközt szokták használni ezekhez (amennyiben nem kézi a csere teljesen), ami esetleg automatizálható is egy kreatív mechanikával.