Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Milyen átmérő és hossz kell?
Tudok adni Festo PUN csövet 10/8-as

frob

igaz nekem csak 800W os a marómotor, de sima levegő csövet tettem be... azt a szép kéket :)

4umhue7vh

Végre helyén a brutál főorsó. Még csak méretben brutál, teljesítményben nem, de azért így sem rossz.Egyenlőre, a tervezett 55v helyett 40-ről üzemel, és még szenzoros szabályzó sincs.A mai tesztek alapján:
Alu, D12  3élű maró telibe, s6000, Z4mm, f1000.
Bilivas, D8 4 élű maró telibe, s3000, Z1.5mm, f350.
Hardox 500 D6 4 élű, s3500, Z2mm ,f300. (Ez van a videón.)

4umhue7vh

D12, Z8mm, oldalirányú fogás 5mm, f1000

000000000

Ez egy ~670W-ot igénylő marás volt. Ennek megfelelően a szabályozatlan marómotorod üresjárati fordulatszáma füllel hallhatóan is lecsökken forgácsoláskor, megérezte a marás technolkógiai adatainak a hatását.

Ezektől függetlenül gratulálok a gépedhez, a gyári robosztus alapok, vezetékek a hobby szintet meghalaladó merevséget, rezgéscsillapítést adnak a gépednek, elsősorban ezért tudtad ezt megcsinálni.[#eljen]

4umhue7vh

Köszi!
Igen a mérések is alátámasztják a számításodat, 40v 19A, a különbség gondolom a veszteségből adódik.
A fordulatszám valóban vissza esik néhány százat,sőt egy meggondolatlan próbálkozásnál néhány ezret is visszaesett. Ezzel a D12-es maróval z10 felesbe, szerintem 4500-ra esett vissza a fordulat, kicsit meg is ijedtem, de végig ment, kár hogy nem néztem az áramot. Remélem a szenzoros motorszabályzó Megoldja a ezt a problémát.
A fejlesztés akkor ér véget ha D40mm 3-4 élű maróimmal 1mm fogást tudok venni aluba.[#vigyor]

s7manbs8

Most a szerszám, a maró az miféle volt ?

4umhue7vh

D12 3 élű alus keményfém maró.

4umhue7vh

Nem sok kell a említett 1mm fogáshoz d40 maróval,és persze ahhoz sem hogy belefulladjon.900-as tolással még jó volt, de 1300-al már nem annyira. A felület viszont gyönyörű.

https://drive.google.com/file/d/1qPVCvuhReO9dPj_9zO5Ad2FwaJHUvpTh/view?usp=sharing

s7manbs8

Csinálhatnál hosszabb videókat is, öröm lenne nézni több ideig.

4umhue7vh

Ezek még csak tesztek, kíváncsi vagyok mit enged meg. a jövő héten lesz alkatrészgyártás, majd videózok.

Szalai György

Jól hallhatóan, alaposan leesett a szerszám fordulatszámod.
Nem tudod mérni, hogy mennyire?

s7manbs8

Ha a terhelés nélkülit tudnánk, az is elég, mert hallásra meg lehet mondani hány hanggal ment lejjebb és akkor annyival beszorozzuk, vagy osztjuk ...

s7manbs8

Úgy hallom majdnem egy kvintnyit esik a hangja, akkor az (12. gyök 2)^7  ed része a felső fordulatnak.