Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Az előzetes számítgatás rendszerint itt bukik meg : "A kopásformák közül az élkopás nehezen mérhető, a homlokkopás pedig nem egyértelmű, ezért a legáltalánosabban elfogadott éltartam kritérium - könnyű mérhetősége miatt - a hátkopás. Természetesen nem közömbös a krátermélység sem, mert ha ez túlságosan megnövekszik, fennáll a főél letörésének a veszélye"
Mivel elég ritkán forgácsolunk laborkörülmények közt, ezért sokszor mindhárom kopásformára igaz a "nem egyértelmű" kifejezés. Amennyiben a kiinduló paraméterek meghatározása is bizonytalan, a végeredmény is az lesz.
Idézet innen.

btxtzhi26

A Taylor egyenlet egészen biztosan jó, legfeljebb a K értéke változik a nulla és a végtelen közt :)

u6p5jr23k

Szert tettem egy kis főorsóra. Nincs hozzá semmi dokumentációm. A neten sem találok, csak alibabás oldalak jönnek fel.
Ha valaki esetleg tudná a lelőhelyét a manuálnak, azt nagyon megköszönném.

dtb

Manualt nem találni, viszont a fotón látszik a honlapjuk címe, az valós. Keresd meg őket a contact oldalon, hátha segítenek... 50-50% az esélyed...

u6p5jr23k

Köszi, de sajnos nem járható megoldás.
Az adattáblán lévő webcím eredménye 404.
A cn nélkül meg egy építőipari cégé jön be.

Kösz még egyszer!

svejk

Mit szeretnél még megtudni róla ami nincs az adattábláján?

klaviokft

Valamikor importáltuk, de a sorozatos problémák miatt kivezettük. A támogatása sem volt kielégítő. Találtam egy korábbi adatlapot.

klaviokft

A csapágyak pedig itt vannak.

u6p5jr23k

A csatlakozó bekötését.

u6p5jr23k

u6p5jr23k

Teljesen kezdő vagyok a témában, ez az első kimondottan erre a célra készült marómotorom.
A csatlakozón a következő jelölések vannak:
E--->Enable?
U,V,W ez gondolom a 3 fázis
PTC1,PTC2--->hőérzékelőt lehet rákötni?

A motor 3 fázisú, 220V, 400Hz, egy Yaskawa VS Mini J7 frekiváltóról üzemeltetném.

Köszönöm!

svejk

...és akkor hova kötnéd a ződsárgát'?

Szerintem kérj meg egy hozzáértőt a közeledben, az a biztos.

gaben

Ahogy Svejk is mondja, szerintem ezt bízd valami szakira.
Az "E" pedig valszeg a Föld (Earth) lesz. ;)

klaviokft

Csatoltam egy másik Protec motor rajzát, sajnos a Tiedről nincs.

Itt láthatod mit jelent a PTC. A bekötését bízd szakemberre, és a frekiváltót a motor indítása előtt mindenképpen be kell állítani!

u6p5jr23k