Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

doil

Sziasztok

Ehhez a motorhoz nem tud valaki valami helyettesítő (nagyon olcsó)csapágyat ami nem annyiba kerül mint a motor :)
ez van benne : 2x7005, 2x7002
Az se gond ha évente cserélni kell ha annyit kibír az már jó :)

https://www.omc-stepperonline.com/spindle-motor-air-cooled-110v-22kw-24000rpm-400hz-er20-collet-for-wood-engraving-milling-machine-stepperonline-cnc-vfd-motor

sastas

Szia!

Igazából a 6005 és 6002 es csapágyak, méretben stimmelnek. Csakhát nem véletlenül van benne ferde hatásvonalú és nem pedig mélyhornyú golyóscsapágy. A fordulat miatt ZZ vagy akár védőgyűrű nélküli kivitelben.

doil

hát ha ez a két csapágy fordulatba is annyi lenne lehet kiprobálnám :)

frob

nagyon köszi a linket, rögtön le is esett mennyire nem gondoltam végig, jóformán pár szimering, na meg a lyukas főtengely, és ez a csapágyas módi, nagyon ott van

szóval nagyon jó kiindulás, még 1x kösz!

sastas

Nincsmit. Igazából, ahogy Sanyi is írja, ez a "szegény ember átmenő hűtése. Ennek van olyan verziója, ami a tömör orsó végére lehet feltenni és patron van a végén, tehát bármilyen főorsóval használható. Viszotn ez csak folydogálós(néhány bárt bír ki) afelett a szimeringet szerintem kiforgatná a nyomás.
Iparban azthiszem átlagos a  70 bar, de hallottam már 200 bar-os rendszerről, meg gondolom van ennél még magasabb is, azt már egy mezei szimering nem tolerálja, és itt jön képbe az illesztett keményfém felület.

frob

most hogy mondod, épp a minap javítottam meg a békámat, amire a hidraulikus szerelő azt mondta hogy vegyek újat, mert drága a javítása, no itt sem a normál szimering ment bele, hanem egy eléggé masszív rugómentes szimering, komoly 600 forintért, és rögtön bírja a nagy nyomást...

szóval tuti össze lehet vadászni azt ami kell, persze a víz miatt nem egyszerű a történet, de ha valami kicsit kenősebb dolog jut bele akkor már jó is lehet... na mindegy, ettől függetlenül kösz, mert nagy segítség volt!

ANTAL GÁBOR

"Keményfém a keményfémen " ennek a szabatos neve : csúszógyűrűs tömítés . Az anyagpárosítás lehet : szén /kerámia ( Al2O3), kerámia / kerámia ,
szilíciumkarbid / szilíícíumkarbid ,
 vídia / vídia  stb
Szerintem a legtartósabb a szilícumkarbid párosítás
(SiC / SiC )
A tömítés konstrukciója  ( balanced ) igen nagy nyomások elviselésére ad lehetőséget  . A szimeringgel kár kísérletezni. Még a nyomásálló ( teflon ) szimeringek is kibuknak 6 bár fölött

ANTAL GÁBOR

A ( rugós) szimering a forgó tengelyre való. A te esetedben karmantyú kellett a békába .  Ránézésre hasonlít a szimeringre de teljesen más .
Kereskedelmi árúként kapható de CNC technikával a szakcégek secc perc alatt le is gyártják neked ( Simrit )

b7gwr90m6

Valaki használ ac servo motort főorsónak?
Eggyeltalán lehet?

frob

jó méreteset kerítesz, akkor akár direktben is :D
egyébként meg miért ne lehetne, ami működik az nem hülyeség :D

sastas

Annyira lehet, hogy van olyan gyári gép amin AC servo van. Igazából a sebesség/nyomaték viszonyokat kell illeszteni a szükségleteidhez. Szerintem kicsit felesleges dolog AC szervózni hobbyban, de ha pont van egy mondjuk 2-3kW-os darabod, miért ne :)

Révész Richárd

b7gwr90m6

Egy ilyenre gondoltam;)
Az jó mert énis Farkas Ádám vagyok

Révész Richárd

Na ba...meg.

A másik Sopronban lakik.[#wave]