Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

svejk

Azt látom, de hogy csinálja?
Gondolom nem kézzel írja meg.
A mezei másolás beillesztéssel nem olyan lesz a link.

PSoft

Most,visszalapoztam ebben a topic-ban történetesen,az ötödik lapra.
Fönt,a link sorában,most ezt látom:

"http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1110834493&order=reverse&index=5&azonosito=hobbycnc"

Ott van a link sorában az 5-ös szám,az adott oldal száma.(&index=5&)
Ha most ehhez a sorhoz kézzel még hozzáírom pld.,hogy #4840,ami az adott(5-ös) lapon belül egy hozzászólásnak a száma,és úgy linkelem,akkor http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1110834493&order=reverse&index=5&azonosito=hobbycnc#4840" TARGET=_fnew>EZT fogod látni a megnyíló linken.

A lap tetején,a kívánt hozzászólás.:)

svejk

Aha, szóval még is meg kell "kezelni".
Köszi!

vjanos

Na, let fórumtárs ugyanolyan perskével végül? :)

svejk

vjanos

De te most venni akarsz tkp még egyet, vagy valamit össze kéne hasonlitani, vagy ilyesmi?

Hasonló, 904/2 kódú 1.1kW példánnyal nem megyünk semmire?

svejk

Igen, tekercs adatok, áramfelvétel, stb...
Most vettem elő, de valami nem kerek...

br88fua

Sziasztok. Még egyszer felteszem a kérdésemet.
Hogy legyen összehasonlítási alapom azt kérdezném, hogy kinél mekkora a főmotor fázis áram és az inverter által felvett áram? És mekkora motorról van szó. PL: 750W If 3A Iinverter 1A RPM: 10000 Ha valaki megméri és meg is írja annak nagyon megköszönöm.

besirkyjh

Szia  

Valami okod biztosan van ha ilyet kérdezel , lehet az ok többet segitene !

svejk

Üresjárat érdekel?

Ha nem egyforma a motor akkor ezek az áram adatok eléggé félre is vezethetnek.
A frekiváltó betápját célszerű teljesítménymérővel mérni, ha 1 fázisról megy akkor kielégítő lehet a LIDL-s, stb fogyimérők.
A kimenő áramot meg a frekiváltók általában kijelzik.
A 10000-es fordulatszám sem túl jó dekraláció, jobb ha 2-3 vagy 400 Hz-hez rendeljük a mérést, persze ez is motorfüggő.

br88fua

Sziasztok.
Az ok, hogy sajátot építettem és nem egyértelmű, hogy a motor gyenge a feladathoz, vagy én rontottam el valamit. Az én motorom 750W Techno 18000 RPM. Üresben a bemenő áram 3A, de a fázisáram csak 0.5A És ez zavar. A moci elvileg deltában 3.2A. 1 fázisú a frekiváltóm.

svejk

Köss a motor helyére, vagy a motorral párhuzamosan 3 db 230V 15W-os izzót, és mindjárt látni fogod, hogy kb mekkora a fázisfeszültség.
Minden bizonnyal nincs kihajtva a frekiváltód, valami paraméterezési hiba lehet.

Használd a "válasz" gombot!!!

000000000

Egy motor áramát lehetőleg terhelés alatt mérd.
Az üresjárásból teljesítményre nem tudsz következtetni. Ahogy svejk írja, semmi nem mindegy.
Főleg frekiváltónál, ahol ugye nem a hálózati villany megy rá a motorra, hanem egy egyenrángatott pufferelt villanyt szaggat rá az elektronika a motorra.
Vagyis, a frekiváltó előtti és utáni áramnak köze nincs egymáshoz.

A frekiváltó előtti áram az a pufferkondit tölti.
A motoron átfolyó áram a pufferból folyik, de nem süti ki azt nullára.

br88fua

Ezek nagyon szép dolgok amiket írtok, de senki nem válaszol az eredeti kérdésre. Nála mennyi?
Miért van az, hogy bárhol bármi kérdést felteszek, teljesen kitérő válaszokat kapok.

svejk

Ígérem neked ha legközelebb kezem ügyébe kerül egy hasonló motor megmérem a pontos adatokat üresjáratban.

De Te addig keresd a hibát, mert a 0,5A biztos kevés.

A motorra jutó feszültséget megmérted már az ajánlott izzós módszerrel?

Írd le ide a frekiváltó típusát és a beállított paramétereket.