Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

br88fua

Mindenkinek Boldog Új Esztendőt Kívánok. B.U.É.K.

br88fua

Elrontottam.  
Inkább B.R.É.K.
Vagyis Boldog Régi Évet Kívánok.

xit3medzv

BUÉK mindenkinek!
Hány élű, HSS v. keményfém maróval dolgozol? Mivel kened/hűtöd? Milyen pontosan az alu?

br88fua

HSS 2 élű. Fúró/vágó/Üregelő spray.

br88fua

Ja! Az AL azt nem tudom. Sima 2mm AL lemez. Vastelepen vettem. Szép szürke.

xit3medzv

Sztem. kevés az előtolásod, kenődik az anyag, inkább ~F400 és nagyon fontos a kenés. Keményfém D2mm 1 élűt használok, F600, 18e 1/perc fordulat, hígított olajat porlasztok.

yy2yggmv7

Szerintem is gond van a hajtásoddal mert
nekem is hasonló tapasztalatom van mint a Kulcsár Zoltánnak de ettől függetlenül a HSS átm. 2mm-es marónál soknak találom az 1mm-es fogásmélységet.Én egyélű precizíós (átm.2mm) HAM maróval szoktam dolgozni és arra mondták, hogy max 0,5 mm fogásmélységgel dolgozzak vele 5000-6000 rpm,és 150 előtolással.
Még annyi, hogy alu és alu között is rohadt nagy különbség van mert a lágyabbakat alig lehet nagyobb fordulaton marni mert elkenődnek.

svejk

Keresek olyan fórumtársat, akinek van a tulajdonában  PERSKE DVMS1504/2 típusú 1,5 kW-os főorsó motor.

vjanos

Ez is az "idétlen perske" alakú zöld tégla, csak nagyobb változatban?
Asszem van egy, de fejből azért nem megy a tipusa...

Mi a kérdés?

svejk

PSoft

http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1110834493&order=reverse&index=5&azonosito=hobbycnc#4793" TARGET=_fnew>Frédi fórumtárs árult egyet,tavaj áprilisban.
Na de,hogy kihez került?
[#nemtudom]

vjanos

Valami ilyesmim van, de még nem mentem hátra a tipust megnézni :)

Kérdés is van hozzá, vagy perske klubot akarsz alapitani? :D

vjanos

Na, szóval az enyém 904/2, ez csak 1.1kW.

svejk

Hát hozzám! :))

A Budapesti talin vettem meg az egyiket, pont amelyik a linken látható.

Más...
Hogy csinálod azt, ha linkelsz valamelyik topicból akkor arra a bejegyzésre mutat rögtön a link.  
Nekem mindig csak az adott oldalt sikerül linkelni amelyiken a hozzászólás van.

D.Laci

A Link végét nézd meg. "#4793"