Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

Ha azt nézem hogy a 300W-os kínai 20e +13 hozzá táp és akkor még nincs szabályzó hozzá, akkor 5000ft szerintem nem fog osztani szorozni. Nekem még mindig a fogyasztással lenne bajom :) Mennyit vehet fel üresjáratban?

ggdr57dg

Nem tudom mennyit vesz fel, nekem 800-as van, majd megmérem üresben. De az 530 nem szabályozós, pedig jó, ha van. Mondjuk nyákot fúrni bőven jó az 530 is, úgyis pörgetni kell.
http://www.kbx-webaruhaz.hu/termekek/reszletes/1/06082206_Kress_1050_FME-1_maromotor.html" TARGET=_fnew>Az 1050 FME-1 ~18 ezerrel több, de lehet érdemes lenne ezt választani.

ggdr57dg

Még egy: nekem sincs 1/8-os patronom, csak 3-as. Mindkettőre jó :-)

etc77f5nr

De az még többet vesz fel :) 530-asból nincs nyomatéktartós? De igazából lényegtelen is, mert tényleg csak relief és nyákmarás meg gravírozásra kell. Ezért pártoltam a kinait. De ha élettartamot nézek akkor a kress valszeg tovább bírja, max kefét kell cserélni.

ggdr57dg

Az 530 nyomatéktartós :-) Csak nem szabályozós. Maxon. jár (29 ezer) nyákhoz jó. Fülvédőt ajánlok, mert ott van hangja. A 800-as 10 ezernél kifejezetten csendes.
Persze értem én, nálunk is kérdés, mennyit fogyaszt villanyból a hobbi... Az élet nehéz kérdései ezek, de fontold meg, nehogy az olcsó legyen később drága.
Relieffel (még) nem foglalkozom, http://www.onlineszerszam.hu/skil/index.php?skil_1415_ad_mikrogep&kat=16&id=177" TARGET=_fnew>de nyákot fúrni ez is jó. Ilyen is van, használjuk is, de ne hasonlítsd a Kresshez. Nem egy kategória, ellenben keveset fogyaszt.

ggdr57dg

A Skilhez alapból van 1/8-os patron. Nem egy extra, de nyákot fúrni tényleg jó.
A kefék nem tudom meddig bírják benne, az is jelent valamit, hogy adtak hozzá tartalék kefét.
Te döntesz, de csak alá tudom támasztani, amit Kulcsár Zoltán írt a dologról.

etc77f5nr

Egy hasonló kategóriájú maró halt meg a gépen, ezért nézegetem most ezeket. Igen már énis látom, hogy nem nagyon van rajta fordulatszám szabályzás. Gondolom a benne lévő elektronika miatt kívülről nem is oldható meg. :( Lehet akkor marad a 800.

etc77f5nr

Ami viszont hátrány, hogy a felfogató nyaktól keveset lóg ki a befogószár. Természetesen csak nekem hátrány. mechanikai szempontból nem az, mivel így kevesebb a kihajlás ha jól gondolom.

ggdr57dg

Nekem kifejezetten előny, a kicsi Z magasság miatt. És igen, mechanikai szempontból is előnyös.

etc77f5nr

Nekem át kell fúrnom a kocsik helyét a Z tengelyen :)

ggdr57dg

etc77f5nr

Mi van még amit ajánlasz a kress-en kívül? Nem teknomotort nem tudok venni :)

ggdr57dg

Ha nekem írtad, én eddig csak fülvédőt ajánlottam :-) A Kressről pedig leírtam, amit tapasztalok; szerintem nem rossz választás.
Majd más leírja, mással mi a tapasztalata. De Te döntesz.

xkbv3nx0d