Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem tetszene, ha egy minőségibb kress, vagy teknomotor sivitana a gépemen. :) Legalább az megdobná a minőséget, ha már a gép nem egy profi kivitelezés :)

svejk

A  leírt "diagnosztika" alapján azt mondom, hogy vegyél egy 3000 Ft-os kis kézi gravírozót a praktiba, - esetleg próbáld kicsit a csapágyfészket megtuningolni- aztán marjál ezerrel  mindent ami utadba kerül.
Reliefre az is jó lesz.
Aztán ha már kezdesz rákapni a hobbycnc ízére, rájössz, hogy kicsi gyenge, pontatlan a mechanika, stb...
Utána eldöntheted mit is akarsz...

etc77f5nr

Mondom mint a HE forum vedd el az ember kedvét... Mi bajod van velem?.

svejk

Látom már próbáltad is az ajánlatom.
Mi volt vele a gondod?
meg tudtad vele csinálni a plexi marást?

svejk

Semmi, nem is lehet, hiszen nem is ismerlek.
Hacsak az nem, hogy már 80 hozzászólás arról szól, hogy hogy nem tudsz dönteni.  

Én több mint 8 éve kezdtem el ezen a fórumon  forgácslapból épült "géppel".
Te már most fényévekkel előrébb vagy mint akkor én.
Hidd el végigjártam, sőt járom most is a szamáriskolát, tudom mit beszélek.

svejk

A villanyszámláról még annyit, ha ez gondot okoz, akkor ez nem a Te hobbyd.
Sajnos mint minden hobby, ez befektetéssel jár és a nyereség csak az, hogy kedvedet leled benne

Ha pedig iparszerűen akarod majd nyereséggel űzni, akkor meg majd nem fog számítani.

etc77f5nr

Én 4hónapja kezdtem az egészet. A gép kb 3 hónap alatt készült el. Ha lenne hely, ahol tudom építeni szóval egy kisebb műhely, ahol egy nagyobb alapterületű gép is elfér, és lenne rá több pénzem, akkor nem hobbigépet építettem volna és nem morfondiroznék ilyen """apróságokon""". Amit irtál az megvolt obis praktikeres mind1 ""hobbicsiszolo"" működött dolgoztam vele. Az hogy nem bírta nem az én és nem a gyártó hibája nem erre lett tervezve.

wcsxp0uxa

Szia!
Ebben a kategóriában nehéz értelmeset kifogni.
Mostanában sokat(magamhoz képest) marok műanyagot , éppen ezért nem ilyen "zajos tücsköt" választottam .(pedig mennyivel egyszerűbb lett volna az életem a kis 150 W-ossal )
Az első gravírozóm :
http://maxipack.x3.hu/oldalak/P4130016.JPG" border=0>
B&D 85W-os 16eFt az OBI-ban .
A 10. óra utáni csapágy tuning után (papírral meg mifenével) elégedett vagyok vele.(kb 100 óra van benne)
Ami nem tetszik benne ,hogy halhatóan változtatja a fordulatszámát ,nem terhelésre ,olyan mintha valami nagy fogyasztót bekapcsolnék mellette.(néha - néha 4-5 másodpercre)
Persze rögös út vezetett idáig nekem is ,főleg az aluházas Proxon volt nagy csalódás.(2x küldtem vissza , már új korában kotyogott a csapágyazása)

etc77f5nr

Nyilván a blekkendekker jobban birja mint egy assist :)

wcsxp0uxa

Nekem különben az Asist-al jó tapasztalataim vannak.(gondolkodtam is rajta ,hogy inkább azt kéne venni)

etc77f5nr

Nekem 7-8 óra után azt mondta, hogy neki ez nem jó. A kommutátornál egy szál elégett. J és azzal kellett kezdeni, hogy szétszedtem, és ki kellett hézagolni a csapágyat, mert lötyögött.. A dremmel-el jobban jártam volna talán még most is menne.. Ja igen a fordulatszám meg.. rá van írva, hogy 10000-33000-ig. Szerintem maxon nem pörgött 10000-t :S Ha levettem minimumra megállt..

s7manbs8

Ezért van a szélgenerátor topic, hogy ingyen áram is legyen. :)

s7manbs8

Ezért van a szélgenerátor topic, hogy ingyen áram is legyen. :)

wcsxp0uxa

Én is a dremmel-el szemeztem még ,de nem bíztam benne.
Ezeknél a vacakoknál semmit nem számít a teljesítmény (na jó, nagyobb a max fordulatszáma esetleg).
A Proxon is a 100W-hoz volt közel.(egyébként motorikusan ez is nagyon jónak tűnt)
Mit számít a max fordulat ,ha hozzá érinted valamihez és lelassul jó sokat?
Szerintem ezeknek a  készülékeknek a lelke a jó belső hűtés.
Nekem meg a műanyaghoz viszonylag alacsony fordulat kellett . 11-12 ezer felett már csak keni a plexi szerű anyagokat.  

jv7pu3a5p

Nekem volt Kress, FME800 típus. NAgyon szerettem, mondjuk a hangját azt nem. :)
Sokat dolgozott nálam, gond nélkül.  
MArtam vele, plexit, ABS műanyagot, fát, alut. Gravíroztam rozsdamentes lemezt, nyákot, alut. Meg ami még nem jut eszembe.
Szóval, mindenre tudtam használni.
Persze annyit tudott amennyit, kezdetnek jó volt. Azóta továbbléptem.

Fogyasztást mértem 10e 1/min körüli fordulaton üresben, 66W volt.
De ítt egy kép is, 3 éve mértem:

http://www.gsmvezerles.hu/CNC/foorso_teljesitmeny.jpg" border=0>