Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

sasi

Ugye ezt nem komolyan kérdezed?
De azért a válasz igen, a gépészeknek ma is tanítják a szabadkézi rajzot, kézi szerkesztést, CAD-CAM programokat, ábrázoló geometriát, hiszen ezek nélkül labdába sem rúghatnának. Sőt, még szabvány betűket is kell rajzolniuk, mint régen.
Természetesen informatikusoknak, orvosoknak, közgazdászoknak stb. most sem tanítanak ilyesmit...

cu05ic9nw

Én tanultam és mindig abból dolgozom de ha ide akarnék feltenni, ezt az összeállítást akkor szét kéne szedni és külön külön alkatrészként kel hogy feltegyem,de így egységesen én szerintem jobban látszik még hozzá más más színnel vannak jelölve az alkatrészek!

cu05ic9nw

jani300

Nem hát ! Csak a műszaki rajzot látom térben , ezek a színes ábrák meg olyan komolytalannak tűnnek . De lehet csak a korral nem haladok .

w987wzmm

Kit egyek meg?  

http://slurmed.com/fanart/javier/tn/167s.gif" border=0>

Leragadtatok a csapágyazásnál. Túlbonyolítjátok. Ne akarjatok ipari megoldássokkal versenyezni. Farkas Ádámé is ipari ugyan, de tök egyszerű a csapágyazása. Még Vbody is hasonló módon alkotta meg a forgatóját. 6000-en ne akarjatok már vele dolgozni. Pár ezres fordulat bőven elég neki.

s7manbs8

Nem azért mert, olyan giccsesnek tűnik ?

s7manbs8

Sztereó képet is lehet vele csinálni, amit szemöveggel néznénk ?

sanyi84

Köszönjük, elvi rajznak nagyon jó, máshogy láttam a csapágyazást, a porvédelmet egy szétszedett orsón. Tény még mindig jobb mint az én mostani er11 csapágyazásom :) . Kinek mihez kell? Fontos, mert a főorsótól függ sok minden. Ha már fémiparhoz kell akkor legyen belső hűtés, nem hiszem hogy hobbi gépen pár dolgon kívül kellene belső hűtés de jól jöhet, tisztítani is kell szerszámcserénként levegővel, ha meg egy helyen megy a levegő illetve a víz akkor muszáj visszacsapó szelepnek is lennie. Ha faiparhoz kell akkor elég a levegő is simán. Fémipari orsónak maximum 12000 fordulat elég, faiparnak jóval több kell. Faipari géphez (hobbi gépek!) érdemes építeni? Nem biztos. Fémekhez esetleg sorozatgyártáshoz, innentől már nem hobbi a dolog hanem "kisipari" .

jani300

Lehet . Vagy csak azért mert egy korrekt összeállítási rajzból kihozott egy hibás színes valamit .

jani300

Nehogy félreértés legyen nem cudar-ra gondoltam .

cu05ic9nw

Uraim ide sem teszek fel semmit! az már biztos!

jani300

Ezért írtam hogy nem rád gondolok , nehogy megsértselek . A tiéd jó .

xsugix

Naná, hogy tanitják, én is tanultam pár évvel ezelőtt "Sasiéknál". Egy igen furcsa tanárunk volt, de az biztos, hogy akit ő oktatott, az megtanulta egy életre! Jól mondom, Sasi[b/]? :) Hadházy tanár úrra gondoltam..

sanyi84

Ha miattam akkor bocsánatot kérek, de mivel sajnos már láttam belülről főorsót így megjegyeztem mi hogy van benne, felére még emlékszek is, innen a forgácsvédelmet hiányolom legjobban, csapágyazás más téma, érdemes csapágyasokkal egyeztetni mit ajánlanak . Hidd el ebbe ha így ahogy a videón van megépíted nem lenne sok örömed, forgács az mindenhová bemegy. Nekem hiányosnak tűnik emiatt, mintha az a burkolat hiányozna, van neki hely. Amúgy is egy ilyen modellen 100% ra nem látszik semmi. Ha ilyeneket mutogatnának iskolába is én elégedett lennék az oktatással. A határfordulatokat pedig mindenkinek el kell dönteni mire is kell.  

jani300

Bocs hogy félreérthető voltam . Ha kicsit visszanézel meglátod mire gondoltam .