Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

t334wehtf

Itt is el van ám rontva a csapágyazás, előre ennél is a hátsó rögzít...

cu05ic9nw

Szia tomktom én műhely rajzból modelleztem nem saját tervezés. de ha már ilyen jó vagy akkor lásuk!!

cu05ic9nw

a-hoz láttam megoldást csapágyasat és ugyan olyan mind az esztergánál a gyors befogó!!

s7manbs8

Egy ilyen rajzot amúgy mennyiért csinálnak hivatalosan egy szakember ? Nehéz ez ?

Rinaldo

Ez a szerszám cserélő mechanikus működtetésű, nem levegős.. A visszahúzást rugók végzik de a modellről az hiányzik! A zöld színű alkatrész alatti térben helyezkednek el a rúgók.

cu05ic9nw

igazad van, a rugókat nem terveztem be lamellás rugók végzik! mint a másik rajzon!![#worship]

Rinaldo

cu05ic9nw

én SolidWork-szel modellezek mindent és egyszerű legalábbis számomra!!ugyan abban tudok szerszám pályát is generálni egy kis program segítségével a SolidCam-mel

s7manbs8

Talán inkább az elkészítése a nehezebb, ha jól sejtem.

s7manbs8

Egy szuper programmal nem jelent nehézséget valamit beszúrni pótolni átméretezni sem.

cu05ic9nw

Hát igen kel egy nagyon pontos cnc eszterga.a többi már csak gyerek játék és pénz kérdése[#confused]

cu05ic9nw

ezzel egyszer fel modellezed utána akár arányosan tudod nagyibittani, vagy méreteket módosítani!

cu05ic9nw

az az igazság ,hogy alkatrészekként felmodellezni minden alkatrész de ez jó is mert látod ha van véletlenül ütközés vagy méretbeli különbség és akkor javítod!

cu05ic9nw

az a hátránya hogy alkatrészekből dolgozik (ez kimaradt az alsó sorból)[#smile]

jani300

Most nem azé , de egyáltalán tanítják még a műszaki rajzot ?