Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

t334wehtf

Pedig nem árt színezni, különösen ha az ember 750-1000-es alkatrésszámú szereléssel szívatja magát...

w987wzmm

Ha egy darabból lenne a sárga és a narancs, akkor jó lenne. Bár a másik megoldáson is külön volt. Csavaros rögzítés. Ragasztót neki és kész.

jani300

Mondjuk nem szerszámgép vezetőcsapágy . Mondasz kicsit bővebbet miért ? Csak kíváncsi vagyok .

t334wehtf

Nem, az ragasztással teljesen jó.

A csapágyazás! Tengely irányban a szerszám irányába mi veszi föl az erőt??? Hát nem a csili-vili, tök értelmetlen tripla első csapágyazás, hanem a hátsó támasztó csapágyazás (ami szintén el van rontva, a rajzon ott a jó példa)...

t334wehtf

Hagytalak volna gondolkodni titeket...

w987wzmm

Látom. Akkor előre, csak a két kékes kell, és hátra egy dupla (rózsaszín)?

jani300

Most én csak a rajzról kérdezek .

w987wzmm

Igazából, szerintem, szinte mindegy is lenne a csapágyazás. Ezt idézőjelesen mondtam. Így is jó lenne. A csapágy nem olyan drága. Persze lehet profin is megoldani, de az már drága is lenne.

t334wehtf

Nem feltétlen. A baj, hogy a kék (és a rózsaszín, ami nem tudom miért van ott) nincs a patron felől a házban rögzítve. Így csak a hátsó tud abba az irányba erőt fölvenni, illetve a középső, ferde hatásvonalú csapágynak így semmi értelme.

w987wzmm

Svejk -féle megoldás is jó! Van benne bőven csapágyazás.  

t334wehtf

20-40 eFt/db neked nem drága???

w987wzmm

Látom, hogy mire gondolsz. Azt a zöldes-kék gyűrűt kell átalakítani, csapágyleszorítónak.

t334wehtf

"Svejk -féle megoldás is jó! Van benne bőven csapágyazás. "

Nem attól lesz jó, hogy van benne bőven csapágyazás. Lehet ám 2 db csapággyal is jó orsót csinálni... A rajzon lévő megoldás (bár nem mindenben értek vele egyet) a maga 3 csapágyával egy egész jó megoldás. Az elülső ferde hatásvonalú csapágypár fölveszi az axiális és radiális erőket, a hátsó mozgó csapágyazás meg csupán támaszt. Egyszerű és jó konstrukció.

w987wzmm

Tehát: Rózsaszín nagy csapágy az elejéből ki, betenni hátra (akár X-ben is) és a kékes-zöld gyűrűből egy leszorítót csinálni, a kék csapágyaknak. Ja, és a Svejk -féle csapágyelrendezésben...

w987wzmm

Oké! Legyen így! [#eljen] Csapágyazás, megszavazva.  [#eplus2]