Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

w987wzmm

Sziasztok!

Van egy jó hírem, van aki legyártaná a szerkezetet. Ki az akit érdekelne?

http://www.cnccookbook.com/img/OthersProjects/h3ndrixSpindle.gif" border=0>

Apró átalakítással menne a dolog. A csapágyház kialakítása olyan lesz, hogy rakhatsz bele sima illetve ferde hatásvonalú csapágyat. Mindenki a saját szája-íze szerint.
A ház kialakítása valószínűleg vasból lesz, mer alumíniumból, drága lenne.
A csapágyakat jövőhéten tudom megérdeklődni, hogy milyenek vannak mennyiért.  
Minimum 10db-tól kezdenék meg a gyártást CNC esztergán.

Igény lista:

Servo: 1db

svejk

Az egyik kedvencem az alábbiakban látható gyári főorsó.  
Talán kivitelezhető lenne kisebben is.
Pl. kúpos belsőgyűrűs csapágyakat (NNxxx)ma már baráti áron lehet venni régi esztergákhoz aukciós oldalakon.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/f%f5ors%f3%20gy%e1ri/" TARGET=_fnew>Gyári főorsó BT40-es kúppal.

2vkx6unz

Szerintem ezen a konstrukción a gyártás előtt még van mit finomítani.
Egyébként egy árajánlat van már?

svejk

Ezen rajz alapján komoly szakember nem kezd még tárgyalni sem. :(

w987wzmm

Alakul a dolog. Van akinek van csapágya befogóval, szinte mindenestől, csak a házat kell legyártani. Ház nélkül 100.000.-

Így, már tudtok kalkulálni.

jani300

Csak egy buta kérdés . A ferde hatásvonalú csapágyakat a magas fordulat miatt használják ? Nekem már a hatezer is magas , hagyományos gépen .

robroy007

szerintem nem a fordulat a fő szempont hanem sokkal inkább a terhelő erő iránya

a 6000 annyira nem sok  bár méret függő az is

jani300

Rendben. Csak a hagyományos elrendezés : elől hengergörgős előfeszíthető ,hátul talpcsapágy meg valami egyszerű csapágy . Így a melegedésre valamennyit úszik a szerszámbefogó .

w987wzmm

Farkas Ádámé, így néz ki...  

http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/ISO30/DSC04618.jpg" border=0>

Farkas Ádám

A csapágyakra ha jól emlékszem 7-8000-et adtak meg. A két csapágy 20e körül volt.

Kristály Árpád

Halihó Servo!

Nekem tulajdonképpen ISO-30-hoz kellene.....
A fő problémám a behúzó gomba megfogó és a rugóóóó....
Nekem is a Farkas Ádám féle osztófejem van melyet átalakítanák....

w987wzmm

Szia!
Kaptam árajánlatot egy komplett megoldásra, csak a csapágyház hiányzik hozzá. Elvileg automata szerszámcserélőt lehet csinálni belőle. De csak 5 készlet van. Majd küldenek róla képet, de majd személyesen is megnézem. A másik megoldás, amire nem tudok árat, az egészet legyártani, csak meg kell rajzolni... Ez a macerásabb dolog. Csapágyas céghez jövőhéten megyek, kideríteni, mi van jó áron. De belegondolva van 5db gyári megoldás, amihez, csak házat kell csinálni. Ha terveznék valamit, az nem biztos, hogy mindenkinek bejönne. De azért, mindenkinek jó lenne... Mindenkinek, más az igénye. Olcsó és jó legyen. Jó lesz. Normális anyagból. Én nem csinálok használhatatlan dolgot. Lesz amennyi lesz, ez az ára. Olcsóbban nem lehet megúszni.  

w987wzmm

Ha, egy csapágy 20-ezer, akkor 20-ezer. Ha az kell bele, hogy jó legyen, akkor az lesz benne.  
Vbodi forgatója is hasonlít Farkas Ádáméra. Ott is hasonló csapágyazás volt.

jani300

Üdv ! Annyi tanácsot adnék hogy ha van lehetőséged gyári főorsó beszerzésére azt válaszd . Persze megfelelő áron . Ha nincs csapágyház minta azt se egyszerű csak úgy megtervezni . A szép színes rajzokon tényleg sok az elvi hiba . Sok sikert !

w987wzmm

Sziasztok!

Egy kis pontosítás, mert sokan kérdeztek sok mindent. Aztán félreértés lesz belőle.

Tehát: Van lehetőség 5db gyári befogó megszerzésére csapágyakkal, behúzószárral stb...
Amit el kell készíteni, az csak egy csapágyház. Szétszedünk egy gyári több fejes befogót, ami át lesz alakítva egyesre.
Az a befogószerkezet a ház nélkül 100.000.- forint. A házat meg tudják csinálni hozzá.
Röviden: 100.000 + ház + munkadíj.
Jobb árat, nem tudok.
Csinálni macerásabb. Az biztos nem ennyi lenne. Azért kell hozzá anyag, és szaktudás.