Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

óóóó... várjá jó a marketing... először előjövünk hogy kéne valami gyűjtsünk rá embereket... aztán hopp néhány nap és már gyártásba is mehet:)

értem én

w987wzmm

Nem, nem érted!
Ez ismeretségen alapul. Le is tudnám gyártatni, de van aki tud segíteni az átalakításban.

svejk

Bizony 100 ezer nem kis pénz...
De ha azt vesszük akkor a csapágyak ára alsó hangon, tehát mégsem sok...
Nehéz a döntés...

Egyébként nagy qrvaság lenne CNC-n esztergán csak esztergálással, utólagos hőkezelés és köszörülés nélkül valamilyen nemesebb anyagból megcsinálni?  
Persze nem automata cserélőset, csak olyan rövidet mint pl. ami Farkas Ádámnak van. Szerintem hobby-ban sokáig elszaladna egy ilyen is.
Van itt a fórumon sok olyan ember akinek lenne lehetősége otthon, vagy a munkahelyén megcsinálnia akár sorozatban is.  
Lehet azért nem vállalkoznak rá, mert lehetetlen a feladat?
Ahogy én látom CNC-vel a kúp pontossága és a felületi érdesség megfelelő lenne.
Egy átlagos CNC esztergán mekkora futáspontosságot lehetne elérni egy ilyen tengely esetén?

w987wzmm

Elgondolkodtató a dolog. Sok is meg nem is. Elég is, meg sok is. Nagyon jó dolog. Farkas Ádám -féle is jó, nagyon is jó. De élvezet nézni az automata szerszámcserét is.
Döntsetek.

s7manbs8

Ez mekkora holmi és milyen nagy dolgokat lehet vele megmunkálni, persze meg kell hozzá gép is nyilván.

s7manbs8

Tőlünk nyugatabbra még jobban megéri mivel ott az emberi munkaerő is mintha kicsit több lenne, hamarabb visszafizetődik a befektetés ... :)

Kristály Árpád

Halihó Servo!

ISO-30-as ról beszélünk?

Mert akkor elgondolkodom...
Helyileg hol vagy....személyes beszélgetés jó lenne....

Kristály Árpád

w987wzmm

Szép, nagy lesz. Kb.: ekkora...
Csak a méretei miatt raktam fel.  
Ez csak egy illusztráció. A vasat is viszi... [#hehe]  

http://www.saccardo.it/eng/immagini/foto_prod/big/VX.jpg" border=0>

w987wzmm

Tudom, mire gondolsz. Sajnos! Sok jó ötlet és projekt ezen bukik el. Eszt, már sokszor tapasztaltam. Erre, már csak azt mondhatom: Ha nem, hát nem.
Van az irigység is. A rosszindulat, nehogy már neked olyan legyen... az nem jó... stb.. stb. Ezekre gondoltál.

4u88hx8j6

Szeritem 0.02-0.04mm pontosságot mert elég hosszú a furatkés a gyenge pontja.
Sok mullik a főorsó és szánnok állapotán lapkán, gyártás technikáján..stb

cu05ic9nw

https://d2t1xqejof9utc.cloudfront.net/screenshots/pics/bff23f972e524cc732b04d80d0c06d41/original.png" border=0> Sziasztok urak egy hasonlót modelleztem fel már egy éve.

cu05ic9nw

http://grabcad.com/library/mill-tool-chenger" TARGET=_fnew>szerszám cserélő videoval
Itt meg letölthető alkatrészei.

000000000

Ez mind szép és jó, de ha jól látom, a levegő csatlakozó együtt forog a tengejjel? Vagy mitől nem?

t334wehtf