Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

svejk

Ott lesz az... Lehet már maga a fémes alkatrészek összekötése is segít a probléma elkerülésében, de ettől függetlenül tessék normális földelt dugaljzatokat használni! Főleg ha félsz a "220-tól".
Irgum-burgum! [#ejnye1]

wcsxp0uxa

Pedig kell a földelés . Nekem minden vasam ráz ha nincs földelve a dugalj.(maró ,eszterga , fólia feldolgozó)
Tapasztalataim szerint akár léptetőmotorból is kijön annyi ,hogy világít a fáziscerka.
Az 1- es bungiba nincs földelés , ezért a marógépet hozzákötöttem vezetékkel a fémasztalhoz.(vizesedik a falnál az aljzat)
Nem bírtam a 10 percenkénti sokkolást.(akkor amikor a lábam hozzáért az asztalhoz ,miközben nagy elánnal martam)
Emlékszem az első gari kiszállásom is emiatt volt . Jelenség ráz a gép , földelés az nuku .

9npx2xk89

Hát nem volt ott. Ahol bejött a sufniba még megvolt, ott lement a pincébe és egy vezeték el volt törve, ami bevitte volna a földet az elosztókba.
Majd most jól kipróbálom.

fa_kukac

Szép estét!  
Ma felraktam a kínai marómotort, árnyékolt kábellel, Skoda vízszivattyúval, 4 literes tartállyal. A tapasztalatom az, hogy tényleg komoly gondot kell fordítani a zavarszűrésre, mivel kb. 10 másodpercdenként reset-be állt amíg ki nem kapcsoltam az induktív végállásokat az INPUT-ban.  amúgy meg úgy 2 óra meló után eléggé forró lett a víz mindenütt, a moci pedig nem is volt agyon terhelve. A Skoda ablakmosó Kb 5 voltról ment egy szab tápról, és 0,8 ampert vett fel, az nem melegedett, csak folyt orrán-száján, amíg ki nem cseréltem a csavarokat benne erősebb reisser-*re, mert mind + volt szakadva. Amúgy szépen, csendben futott 350-380 Hz-en!

fa_kukac

Holnap fotót is rakok fel, csak kimerült az Akku a gépemben, meg fárattttt is vagyok! Ja, az ablakmosó szivattyú 1900 forint volt! De most már az a véleményem, hogy jobb a merülős belső szivattyú, mert az hiba esetén nem vizez össze mindent! Még annyi, hogy érdemes egy hőszenzort tenni a mocira, hogy bármi hiba esetén, ha túlmegy egy bizonyos fokon a motortest, akkor reset-be álljon!

fa_kukac

Sziasztok! Ma megszenvedtem a szívattyúval, nem ajánlom a külső dolgot, a szimeringje nem tuti! Akármit csinálok vele, csöpög. Akkor lehetne jó, ha a tartály felett lenne elhelyezve, és abba csöpöghet. Pár képet felteszek a felszerelésről. Vízcsőnek a barkács áruházakban kapható levegős készlet csövét használtam.
A szivattyú táp, és a frekiváltó:
http://kepfeltoltes.hu/120930/t_p1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
A moci felszerelve:

http://kepfeltoltes.hu/120930/moci1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

A szivattyú:
http://kepfeltoltes.hu/120930/szivattyu_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

svejk

Milyen leválasztó kártyát használsz, hogy néz ki pontosan az induktív jeladó fogadó elektronikájának bemenete?

Ha a frekiváltó zavarja, akkor félő hogy bármi más, pl. a szomszéd hegesztése is zavarni fogja.

Van az az alapelv, hogy a zavart nem kiszűrni kell, hanem már eleve a zavarkeltést kell megszüntetni, de jó elektronikával minden eshetőségre fel kell készülni.

RogerCo

Sziasztok,  
Létezik olyan hogy egy Perske motor gyári ER20-as befogóval üt?
Egészen pontosan arra jutottam, hogy talán az anyával van valami. Mert a motor tengelye nem üt. A partont az anya nélkül feltolva és szépen fut.
Ha viszont ha az anyával teszem be a patront, még mielőtt igazából meghúznám, a szerszám lötyög a patronbefogóval együtt. ??? És kézzel megforgatva is szembetűnő az ütése ilyenkor :( A tengelyvégben a kúp sértetlen.
Létezik, hogy egy anya cserével megoldódik a problémám?
Egy 25x1.5-ös ER20-as anyáról van szó.
Köszi

svejk

Bocs a amatőr kérdésért, de bepattintottad rendesen az anyába a patront?

RogerCo

Nem amatőr a kérdés, de igen, bepattintottam rendesen... és az anyában sem látni semmi rendkívülit.

kfhhyweby

Nem lehet,hogy ócsó,rossz a patron?Nem középpontos a furat?Találkoztam már gyári patronnal,ami 6-os volt(6-7-ig),de a 6-os szár nem ment bele...

fa_kukac

Köszi Svejk, Neked teljes igazságod vagyon!!!  Szerintem pontosan fogtad + a fonalat! Igazán kívánni valót hagy maga után a vezetékelésem! Például, az induktív végállásaim a saját kanócain vannak végigtolva, ami köztudottan nem árnyékolt! Tehát azt gondoltam, hogy +felelő helyen elvágom, és árnyékolva viszem, vagy az alu profilba bújtatom, ami ugye árnyékol! Hát én is úgy raktam össze hogy menjen már valahogy, most meg utána kell dolgozzak!

RogerCo

Mondom, az egész patron mozog az anyában... HA meghúzom kajakra, akkor persze nem, de üt.
És két patronom biztos, hogy nem gagyi... azokat a melóhelyemről kaptam kölcsön. Azokról tudni, hogy a HOD93 Kft-től vannak.

svejk

Az árnyékolásnál sokszor többet ér a helyes impedancia illesztés, megfelelő lezárás, meg úgy általában a kis impedanciák használata.
Azért kérdeztem milyen leválasztó kártyát használsz.
Az induktív érzékelők a fentiek miatt az iparban sincsenek árnyékolva.

9npx2xk89

Na én is haladtam. Kínai motor felső 4 csavarja közül az egyiket kicseréltem egy menetes szárra, azt alaposan beletekertem a helyére (a motortestbe van fúrva a menet neki) a tetejét ráraktam, egy alátéttel és egy anyával meghúztam, hogy tartsa a tetőt is. Na erre az anyára került 2 alátét, és a menetes szár végére egy anya, így a két alátét közé kafán fel lehet fogatni a felső anya meghúzásával a földelő vezetéket. Hát láss csodát fél m2-es nyáklap rezes rézét fúrogatva, reszelgetve zéró mozgás a többi mocin. Ennyit a kínai urakról, azt nem tudom, hogy a vizes mocin van e föld kialakítva, de ez a kínában hogy megy el érintésvédelmileg (meg úgy általában) az rejtély.