Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Habár újra átgondolva , lehet ez így nem f@sza...

svejk

Talán ez a két variáció lehet:
><  <>
vagy  
<<  >>

svejk

Igen ez az <<  >>  
Nekem is ez a szimpibb, mert igazából X elrendezéssel még nem is találkoztam élőben.

279nwbpsa

Hát akkor inkább a >< <> lenne talán jó.
Annak a hézagolónak van valami kompenzáló szerepe talán...

w987wzmm

Ha az X csapágyak lennének a kicsik, az nem lenne jó. Ha fixen összehúznád, nagyon feszülne.
Valami trükk van benne. Pl.: Bal szélső nagy és a jobb szélső kicsi van párban... az az X csapágypár.
Egy nagy és egy kicsi, az sima csapágy, a sima futás kedvéért. Mit szólsz hozzá? A hézagoló gyűrű, az hullámos? Szerintem az adta a feszítést az X csapágy párnak. De nem értek hozzá, ez csak egy elgondolás.

svejk

Ebben az a bibi, hogy akkor azzal az egy hézagoló lemezzel hogy van a két csapágyrendszer előfeszítve és egyben a bal oldali csapágyfedél is "kinullázva" ?

svejk

Nem hullámos, fix lemez, de 0,95 mm-es tehát hézagoló.

svejk

És persze köszörült lemez.

279nwbpsa

Szerintem itt két külön csapágyrendszer van tulajdonképpen.Vagy legalábbis úgy kéne nézni valamelyest.
A két-két pár csapágynak külön-külön adod az előfeszítést.

svejk

Az biztos hogy két-két párosított ferde hatásvonalú volt benne.

svejk

Egyébként egy EWS hajtott szerszámtartó a szóban forgó cucc.

Sz.József

Milyen irányú terhelésnek van kitéve a tengely? (vagyis mi a fityfene ez?)

Sz.József

elkéstem a kérdéssel...

svejk

Hülye vagyok, jó lesz a <<  >> amit Sz.József is először berajzolt, hiszen a hézagolóval mind a két csapágyrendszer beállítható,  a bal oldalon a fedélnek pedig nem kell feltétlen a külső gyűrűhöz hozzáérnie.
Csak a párosított csapágyak zavartak meg, mindenáron O-ba akartam rakni valamelyiket, de jó lesz ez így tandemben mind a kettő.

svejk

illetve ott buktam a partit, hogy a fedéllel is mindenáron össze akartam szorítani a nagy csapágyak külső gyűrűjeit.