Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

frob

http://www.fekmester.hu/futoradiator/  egész jó áron vannak vizes radiátorok, ez sztem jó lehet, e mögé már csak 12 vagy 230V os ventilátorok kellenek és már mehet is, akkor már csak a szivattyút kell valahonnan előkotorni, amit linkeltél az sztem hasonló lehet mint a kerti szökőkút szivattyú

xkbv3nx0d

csak arra figyelj, hogy ezek nem nagyon bírják ha meg vannak fojtva... a motor vizes furata aszem 5-ös, így a kerti szivattyú ami 12-es legalább hamar beadja majd a kulcsot... vagyis nekünk így járt... amúgy venti sincs nekünk a hűtőn nyáron a nagy melegben több óra munka után már volt amikor melegedett de amúgy nem vészes

xkbv3nx0d

meg azzal, hogy alacsony fordulaton is van elegendő hűtésed, levegősnél nem biztos

fa_kukac

Hali! Ezt találtam a Conrad -nál. Állítólag folyamatos üzemre alkalmas.  
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=551161

fa_kukac

Tegnap és ma élesztgettem az új marómotort, és majdnem elcsesztem, ugyanis vízzel feltöltöttem ugyan, de csak ejtőtartályos módon, és elkezdtem forgatni. A frekiváltóm letiltott, mert 14-16 ampert vett fel. Persze 60 Hz-es max frekinél akart neki 220 voltot adni!  Aztán rájöttem 3 fázisú toroidos indítás közben, hogy ez a moci 3x220 voltos,400 Hz-es, 24 ezres fordulatú! Tehát a fesz 400 Hz-nél 220 volt, 200 Hz-nél Pl 80, 10 Hz-nél 18 volt. Átprogramozva a frekiváltót szépen fel is tudtam pörgetni, 400 Hz-en, és az egész sávban megállt 1,5-2 ampernél. És tényleg alig van hangja 400 Hz-en!!!

frob

Köszönöm, most már összeállt a kép, marad akkor a vizes moci Kínából.

9npx2xk89

xkbv3nx0d

hát olvasd el a használatit:) abban benne vannak még a jelleggörbék is, hogy mit hogy kell beállítani, meg egy alapbeállítás...

fa_kukac

Kösz, teljesen igazad van, igaz ehhez semmi nincs mellékelve, csak egy 5 dolláros számlaszerű valami. Azt viszont eleve tudnom kellett volna egy EU légkezelő cég szerződött szervizeseként, hogy ezt hogyan kellett volna elkezdeni!  [#confused] De + oldottam!

fa_kukac

Hát hülye voltam na! De épp hogy hazajöttünk a taliról! Alig láttam ki a fejemből!![#circling]

dcsaba

fa_kukac

Nem rossz, kérdés, hogy alkalmas e folyamatos üzemre?

xkbv3nx0d

hűteni kell külön mert melegszik... vagyis amit én próbáltam hasonlót melegebb volt fél óra után mint a marómotor

PSoft

Hát,..ez volna az a Conrad-os szivattyú.

http://www.conrad.biz/medias/global/ce/2000_2999/2000/2070/2078/207894_RB_00_FB.EPS_250.jpg" border=0>

Azt írja hozzá,hogy......

"Ez a kedvező árú hajtóműves szivattyú metanol üzemanyagokat és benzint is képes szállítani. De általános felhasználásokkal, mint pl. vízszivattyúzással is megbirkózik."

Metanol,benzin???[#wow1][#wow1][#wow1]

Nézzétek már meg a képet!
Egy nyitott,kommutátoros/kefés modellmotor,és egyenesen metanol,meg benzin szivattyúzásához ajánlja!!!!

svejk

Feltételezi hogy nem pacsmagolsz mellette az anyaggal.