Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

*Patron=befogó.Ebből egy szárméretűből,de különböző belső átmérőkkel ha készítesz egy pár darabot akkor még patront sem kell cserélned,pl készítesz 1/8-os,6-os,meg 8-as furattal.

9npx2xk89

Létezik. Sikerült levelet váltani a német csávóval, 13.50 postával együtt a cucc. Várom a linket az ebay-es hirdetésre.
Szokes köszi az eddigieket, de úgy tűnik gyengécske angolomat megértette a csávó.

Sz.József

Hmm..., érdekes..., minden készletet eddig csak 7mm-ig láttam.  
Minden esetre én egy ER11-est nem "erőltetnék" egy 8-as maróval...
Persze ha csak a szára 8-as, az más...

xkbv3nx0d

ja nekem is közben visszaírt hogy már lebeszéltétek

9npx2xk89

Fához kéne, meg hogy ne kelljen eladni a 8-as marókat amiket még a kreshez vettem.

9npx2xk89

Várom a linket, azt még nem írt.

xkbv3nx0d

nyugodtan használhatod tökléetesen működik, mi sok famunkát csinálunk így és minden ok

svejk

Kérnék egy kis segítséget azoktól, akik csapágyazásban otthon vannak.
Adva van a móricka ábrán látható orsó csapágyazás.
Valamikor hajdanában kivették a csapágyakat és senki nem tudja hogy álltak.
Ami bizonyos, az a hézagoló lemez helye és az, hogy univerzálisan párosított ferde hatásvonalú csapágyakkal volt szerelve. A tengely végén a körmös anyának nincs biztosítása, tehát fixre volt húzva.
A két csapágyrendszer közti távolság kb. 40 mm, a kis csapágyak 7005 (25x47x12) a nagyok 7009-esek.  

Szerintetek hogy kell állnia a ferde csapágyak hatásvonalának?
Nem igazán találom a logikus megoldást. :(

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/orso.JPG" border=0>

4um5b65d

A legszélső bal oldali csapágynak a külső fele nem koszosabb, karcosabb, mattabb, elszíneződöttebb, mint a másik felük ?

svejk

Nincsenek meg a csapágyak. :(

279nwbpsa

Szerintem,a nagyobb csapágyak "O",a kisebb jobb oldali csapágyak "X" elrendezésűek.

svejk

Ott egyébként van egy szimmering, meg van más egyéb is, ami az alap kérdést nem befolyásolja.

svejk

A miérteket is írjátok le!
A kicsik egyébként nem lehetnek X-ben mert a belső gyűrűk vannak összeszorítva.

Sz.József

Én így raknám össze...,

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/orso1.jpg" border=0>

279nwbpsa

Így tűnik logikusnak számomra az előfeszítési lehetőségekből.A kicsinél "X" esetén tényleg kéne még egy hézagolás...