Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

9npx2xk89

Találtál nekem 8-as patront ER11-hez?

000000000

Szerinted az autó üzemanyagtankjában a tápszivattyú milyen kialakítású?
Ha benne van az anyagban, az életben fel nem robban.
A robbanáshoz meghatározott térfogatszázaléknyi keverék szükséges. Ha szegényebb azért nem robban, ha dúsabb akkor meg azért.
A begyújtásához kellően nagy energiájú szikra kell. Namost, ha ez a motor és a szivattyú nem tud akkora energiát előállítani, akkor semmi nem fog történni a szivattyúzáson kívül.
A motorba valószínűleg nem tud folyadék kerülni. Hiba esetén sincs akkora mennyiség jelen, hogy annak a párolgása veszélyes keveréket képezhessen.

xkbv3nx0d

még nem, csak az az egy árulja és nem küldi ide...

8uup9xs82

Boduletes am a felreertes.

Ugye belso szerkezetileg ezek a SKODA ablakmoso sziattyujara hajaznak. Ket szembeforgo fogaskerek, zart terben. A Skodrie bronz volt, birta a metanolt is, persze mas celokra:) Ez a muanyag takolmany is talan elgurul egy darabig.

D

8uup9xs82

Ja igen, a felreertes az, hogy ez a szivattyu soha nem fog erintkezni az uzemanyaggal. Ket csovon erkezik-tavozik a nafta.

000000000

Hát erről beszéltem. Ha hiba miatt érintkezhet is, akkor sincs ott annyi anyag, hogy az veszély forrást jelentsen.

2mhkh08yk

Azért mondjuk ha a nyomott oldal elkezd pisilni, az akár rossz helyre is mehet, és csak az időn múlik, hogy fél deci vagy fél köbméter...

9npx2xk89

Ez a bajom nekem is. 7.5-öst nem lehet felesztergálni 8-asra?

xkbv3nx0d

esztergáláshoz hülye vagyok... holnap csinálok róluk képet a 7.5 és a 8-asról összehasonlítani... aztán majd aki vágja a témát megmondja:)

xkbv3nx0d

mondjuk a szerszám szárát biztos le lehet esztergálni 8-ról 7.5-re:)

5z7aew5x

Kedves Fórumtársak!

Különböző hűtőfolyadékok keringetésére már nekem is volt szükségem megoldásra.
A pálinkafőzőhöz, konkrétan egy akváriumi vízkeringetőt használtam. Nagyjából 50-70 cm vízoszlopot volt képes emelni, benne volt a víztartályban, és 230V-ról üzemelt, fojtható volt, és jól bírja a folyamatos üzemet. Mindezt 3500 Ft-ért.  
A másik egy benzin átemelő szivattyú, dc 12V-os, autóhoz, kb. 1m vízoszlopot képes emelni, fojtható, és belemeríthető a folyadékba. Ebből tervezem a szerszámgép hűtőfolyadék keringetését megoldani. Nem tudom mennyire bírja a folyamatos üzemet, de hűtőfolyadékba merülve nehogy túlmelegedjen már.[#eplus2]

9npx2xk89

Hát minden marót nem esztergáltatnék le 7.5-ösre, eleve kemyényfém, lehet előtte ki kéne lágyítani azután újra edzeni.....

000000000

Lehet most,hogy megköveztek azért amit mondok,de szerintem egyszerűbb esztergálni egy 7.5-ös vagy amilyen szárad van egy olyan patront és egy hernyócsavarral rögzíteni a szerszámot.
http://hobbycncart.com/_ph/26/2/538184198.jpg" border=0>

Sz.József

ER11-be 8mm-es kivitel elég necces...,  
ha figyelembe vesszük a beszúrás átmérőjét... (ami kb 9,6mmm)
Eléggé legyengülne ott a falvastagság... (szerintem...)
Biztos, hogy létezik ilyen patron?