Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Fanyűvő

Szóval ha jól értem, a száraz homoktöltet a leghatásosabb. Egyben a legegyszerűbben kivitelezhető is!

svejk

Szalai György

Ha jobban belenézünk a varázsgömbbe, akkor ez sem ennyire egyszerű, hiszen a rezgés mellett vannak egyéb események és összefüggések itt is. A súrlódás miatti szemcse erózió. A töltet tömörödése a különféle szemcseméret miatt. A szemcsék elvándorlása a rezgés hatására. A töltetet tároló üreg geometriai kialakítása a rezgés irányától függően. A szemcsék tömegtehetetlenségének hatása a rezgésspektrumban.
A legjobb védekezés a rezgések ellen az, ha nem hozzuk őket létre zavaró mértékben. Főleg alacsony frekvencián nem, mert minél alacsonyabb a frekvencia, annál körülményesebb a csillapítás. A magas frekvenciás rezgéseket csak magas sajátfrekvenciájú, kis súlyú alkatrészek követik jól, a nehezek meg szépen csillapítják.

000000000

Sziasztok!
Milyen értéket képviselhet egy Perske marómotor
2,2kw
185v
300hz
17600ford/ Perc
Sajnos tesztelni nem tudom.
Ha rossz érdemes e felujjítani .
Szerszámbefogó nincs rajta:(

000000000

Ez mindig attól függ, hogy veszed, vagy eladod! :))

000000000

Eladnám.
De nem akarom se az vevőt átvágni se magamat:))

Szalai György

Adok-veszek-cserélek. CSAK ÁRMEGJELÖLÉSSEL!!  
© kmajer 2011. szept. 12. #26105-ben „Perske Motor sérült dekni VFS50.09/2 300Hz 2.2kW 17400rpm 16000Ft”
© Gruber Márton 2011. szept. 12. #26109 „Ha működőképes akkor megveszem.”
© kmajer 2011. szept. 12. #26111 „elkelt”
Hát ha ez jelent valamit.

000000000

Köszi Gyuri:
Ennyiért marad nálam ,és megy a valamirejóleszmégpolcra:))

Szalai György

Ahogy én képzelem, az a polc egy üzleti fekete lyuk. Minél inkább táplálod, annál nagyobb lesz a vonzóereje. Onnan nincsen kiút, ami oda kerül az végleg elveszett neked is, másnak is.
Talán mindenki jobban járhatna, ha fényképekkel meghirdetnéd annyiért, ami a beszerzési áron felül a tisztes tiszteletdíjadat is garantálja. Kútba dobni később sem lesz késő.

svejk

[#eljen]
Én valahol középúton járok, felteszem a polcra, de pár hónap elteltével van erőm levenni és eladni. :)
És ez az un. Kristály Árpi féle dupla öröm, miszerint a hobbysta kétszer örül, amikor megszerzi és amikor túltesz rajta :))

Kristály Árpád

Na ez így volt most is...
lásd kínai BF....akárhány....Megdöglöttem volna ha nem veszem meg....sikerült lecserélnem egy M-1 es RE!!!!!!!!!!!!!!

PSoft

"Onnan nincsen kiút, ami oda kerül az végleg elveszett neked is, másnak is."

Húúúú,de nagy igazságot fogalmaztál meg,már megint.:)

"majd,a hosszú,téli délutánokon/estéken jól megbütykölöm" mondják,mondjuk,mondom.:)

Hát,...egy túróóót!!!!

De,....a "HOBBYSTA" már csak ilyen.:((
Rendíthetetlenül szaporítja a polcai méterszámát,ahol a "majd jó lesz valamire" dolgai gyűlnek,gyűlnek,gyűlnek,.....az idők/ideje:( végezetéig.:))

Miki2

Segítséget kérek!  
Keresem a STRIGON ME250 típusú marógép vertikál fej főorsó méretezett műhelyrajzát.  
Ha valakinek megvan, kérem segítsen.  

pbalazs

Sziasztok!

A minap vásároltam Stojka fórumtársunktól egy motoros fortunát (nem tudom pontosan, hogy mi a neve, talán gravírozó motor?).
Bár még nem próbáltam beindítani, első felindulásból apró darabokra szedtem, kipucoltam, csapágyat cseréltem, ilyesmi.
A műveletről csináltam pár képet, hátha azok segítségére lesz, akik szintén vettek ilyen fortunát.
A motor 3 fázisú, 125V, 60W-os, a tekercsei kb. 10ohmosak. Fordulatszáma a meghajtó frekvencia 60-szorosa az adattábla szerint. A motorban elöl és hátul egy-egy 608-as, bakelitkosaras csapágy volt.
A fortuna rész külön levehető, feszíthető, és egy műanyag (teflon?) tengelykapcsolóval csatlakozik a motor tengelyéhez. Ebben nincs önálló csapágy, csak egy-egy bakelit kosár 10-10 golyóval a két végén.
A képek pedig https://picasaweb.google.com/105782796152501919894/CNC_fortuna?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJLImLC5pc3bqwE&feat=directlink" TARGET=_fnew>itt
Minden kép megvan nagyobb felbontásban is, kérésre el tudom küldeni, illetve tudok még képet csinálni szükség esetén.

ANTAL GÁBOR

A két pólusú  rövidrezárt forgórészű aszinkron motor  szinkron  (0 szliphez tartozó) "Fordulatszáma a meghajtó frekvencia 60-szorosa"  
 a beíró megjegyzése : mert egy perc az 60 másodpercből áll  ( viszont érdekes hogy a gyártó a 0 szliphez tartozót tünteti fel )

Nem cikizni akartalak mert a képek nagyon hasznosak  és a csapágyazás leírása is tanulságos