Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

Farkas Ádám

A Szlovén cím csak 254Km Soprontól.. ha fontos elugrok :)

Szalai György

Ha azt nem is, de mikor a ZGONC-ban jársz legközelebb, ott megnézhetnéd van-e valami precíz befogójuk, mert ez örök probléma.

7vpav5d32

"És még kapható itthon is, igaz, hogy majdnem tízezer forint az ára."  
 A pót pofáknak! [#crazya]

Farkas Ádám

Most nézem miről is van szó :) még a szekrényemben is van ilyen [#kacsint] vagy valami hasonló..

Szalai György

Leszakad a pótpofám. [#wow1]

ra8nsmk6w

40-es kúppal van egy 15 000ft nekem nagy

Szalai György

Nem nekem kell.
ˆ bélabá #4453 volt az érdeklődés.

ra8nsmk6w

2mhkh08yk

A pótpofák majdnem 10, a tokmány 34 ezer.

2mhkh08yk

ja közben hatan írták előttem. elnézést.

Szalai György

Lehet, hogy megéri…
Vagy mi nem tudunk létrehozni olyan alkalmazást, ahol megéri?
Vagy nem érdemel meg ennyit egy ismeretlen csillagjegyű, ismeretlen életkorú, ismeretlen nemű, ˆ bélabá?
De!

Szedlay Pál

Mielőtt bárki ezt a bejegyzést kérkedésnek vélné, nem azért írom le.
Többször volt már szó arról, hogy a kínai piac felfalja a többit, minden termék milyen olcsó és minősége általában egyenes arányban áll az árával.
Igen, de nem minden esetben van szükség a legprofibb szerszámra, eszközre, így mindenkinek a műhelyében különböző minőségű dolgok sorakoznak a polcon.
A nem általam készített marógép felszerszámozásánál felmerült egy termék gyártása ahol 0,3mm-es rádiuszos maróval kell acélt megmunkálni. Ebben a méretben a szerszám ütése már nagyon kritikus igénypont. Ezért, hosszas vacillálás után úgy döntöttem kipróbálom mit tud egy régi, méltán híres svájci eszközgyártó cég terméke ( Schaublin). Az árai megdöbbentően magasak így nagyon kíváncsi voltam arra, ezért mit is fogok kapni. A patronból az UP változatot rendeltem és ehhez a kiegyensúlyozott anyát. Legtöbbet 6mm-es szárú 2mm-es gyémántozott rádiusz maróval dolgozok ezért a méréshez ennek egy kopott példánya került a patronba. Sajnos az általam rendelt rövid méretű ISO25-ös kúp nem jött meg így maradt egy öreg leharcolt, de gyári darab hosszított kivitellel. Gyári tűrésnek erre a minőségre 0,005mm pontosságot adnak meg. Ide azért felkerült egy 0,001mm felbontású mechanikus mérőóra egy hidraulikus állványon. Itt sokan mértek már főorsó ütést és tapasztalták már mi történik egy mechanikus órával 5000-es fordulaton ha üt a főorsó.
Készítettem egy videót róla, sajnos a minősége hagy kívánni valót maga után, lányos zavaromban elfelejtettem felkapcsolni a gép belső lámpáját.
A fordulatszám 0-5000 f/p között változott. A termék beváltotta a hozzá fűzött reményeimet túlteljesítve a vállalt pontosságot. Mikronon belülre sikerült elkészíteniük.
Most már értem miért vannak még életben amikor a konkurencia hozzájuk képest töredékekért árulja a termékét. Nyilván én sem ezen termékkel fogom telerakni a műhelyt, de ha kell, legalább van egy.
A videó 190Mb.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/G%e9p_Teszt/foorso_teszt" TARGET=_fnew>Főorsó_teszt

Devecz Miklós

330 W-os Teknomotorban cserélt már valaki csapágyat?
Milyen csapágy van benne, és hogy lehet hozzáférni, beszerezési forrás?

Kezd egy kissé hangos lenni.

Szalai György

"Kezd egy kissé hangos lenni."
Mennyi használat után?

Devecz Miklós

Használtan vettem, nem ismerem az előéletét.
Fogalmam sincs, hogy új állapotában mekkora lehet a hangja.