Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

svejk

A forgórész nem mágneses?

pbalazs

Igazad van, ebbe bele sem gondoltam.
Elvesztem a részletekben, mert az adattábláról nincs kép, és azt akartam leírni, ami azon olvasható.

pbalazs

000000000

Mivelhogy a szinkron motorfordulatszám 60 x frekvencia x póluspárok száma.  

Az aszinkronnál még ez x a szippel. (x=szor)

s5f8tmfv3

Mennyi lehet a max. fordulatszáma?

Rabb Ferenc

Azért a szinkron fordulatszám képlete nem egészen így van:  

n=60xf/p  n (1/p) f(Hz) p(póluspárok száma)

A slip értékét általában %-ban adják meg, tehát a kiszámolt értékét le kell vonni a szinkron fordulatból

Egyébként még a Klavió weblapján is a marómotorok névleges fordulatának a szinkron fordulat van megadva  (300Hz -> 18000f/p, 400Hz -> 24000f/p) Így jobb a marketingje :))

pbalazs

Sziasztok!

A segítségeteket kérem. Megpróbáltam beindítani a #4410-ban bemutatott motort, de nem úgy megy, ahogy vártam.
A frekiváltón (Omron VS mini J7, CIMR-J7AZB0P4) beállítottam az https://picasaweb.google.com/lh/photo/z7Y0KWqZmt9kjDaKxlfhcDLO34qKBziK9vVFjiVTlWY?feat=directlink" TARGET=_fnew>adattáblán olvasható adatokat, de vagy a feszültség, vagy az áram limit mindig megfogja a motort.
Engedtem neki 200V-ot és 1.5A-t, hogy kicsit hadd pörögjön, de 1A alá sosem ment az áram.
Ennek eredményeként, persze, kb. 10 perc játék után elég meleg lett a motor, most pihen.
Mit bénáztam el? Ez az első frekiváltós próbálkozásom, lehet, hogy elvi gondok is vannak.

pbalazs

Válaszolok magamnak, csak hátha mást is érdekel.
Úgy néz ki, az a gond, hogy túl feszesre húztam a fortunát, a motor pedig kínlódott.
A motor üresjárásban (fortuna nélkül) épp úgy viselkedik, mint ahogy az adattábláján van, azaz 130V-on épp 0.5A-t vesz fel, a frekiváltó beállítása is jó.
Engednem kell kicsit a fortuna feszítésén...

svejk

Hozzáértő,tapasztalt rókák segítségét kérném.
Átm. 2 mm-es turbómaróval (kukorica maró) C45 acélba telibe maráskor(inkáább gravírozás) mekkora fordulatszám-fogásmélység-előtolás dukálna?
Tudom nem ideális szerszám, de a jelszó: Ilyen van kéznél!

ks46twg3x

Sziasztok!

Már régóta figyelem a Vaterán:
http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/alkatresz_tartozek/furas_maras_kellekei/szervo_motor_cnc_marogep_epitesehez_1656617591.html

Szerintetek ez alkalmas lehet főorsó hajtására?
Milyen vezérlő lehet alkalmas hozzá?

svejk

Elég nehéz elhinni hogy még senki nem próbálkozott ilyennel. :(

ra8nsmk6w

Van olyan kukorica maró ( a többsége ilyen )amivel az acél közelébe sem szabad menni. Jó sok mindent kipróbáltam vagy 30db az áldozat. Mignem rábukkantam egy viszonylag korrekt élkiképzésű kukorica maróra. 6-8 ezer n\min 100-150mm\min 2.2mm acél lemez. Bő kenéssel. Ha a homlokéle is munkába van akkor eltörtem szinte mindig. Csináltam olyat is, hogy a 9mm vágóélt leköszörültem a felére és a kezdésnél lefúrtam egy azonos méretű fúróval. A pcb-hez használatos marók nekem nem jöttek be. Nem is erre valók.Az a nyáklemezt is inkább darálja, igaz hatékonyan.Ha gondolod küldök néhány általam használt tipúst

4um5b65d

Na látod....
Lebaszod a bandát aztán rögtön jön a HELP. :))

svejk

Tudom én, van aki tudja csak nem mondja mert "titok", van aki nem mondja mert nem sikerült és szégyenli, no és van a Lovas Gyula! :)

svejk

Köszönöm!
Sajnos ez a pár darab ami kéznél van valószínű nyákos fajta. :(
Gondoltam 2 tized mélyen valahogy elszöszmötöl azért.
Három esélyt adok neki, ennyi törés után lehet megkereslek.