Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Most látom hogy a bowden rugos rögzitésü ?
Figyeld meg a rugot munka közben ha elmozdul valamelyik irányban akkor csal .Kösd fixre , semmi nem indokolja a rugos feszitést .

svejk

xkbv3nx0d

Sziasztok.

Kínai motorokról 1.5kw lég és vízhűtéses, van valakinek tapasztalata?! Azt néztük, hogy kicsit halkabb volna mint egy kress maró, csak nem tudjuk a minőségét!

000000000

Sziasztok!
Akinek Kress marómocija van az meg tudná mondani nekem,hogy mekkorát üt a tengelye?Tizeden belül van,tehát lehet vele sorja mentesen gravírozni,vagy nem is érdemes gravírtűt belefogni?Magi féle Noell marómotort ismeri valaki?Mik a tapasztalatok vele?A 6,35mm-es patronba be lehet fogni a 6os marót még úgy,hogy ne csússzon az ki?
Előre is köszönöm.

eivmhrm04

Nekem van kress motorom,igaz a kezdet kezdetén használtam .Nem volt vele gondom.Gravirtüvel is dolgoztam vele probléma nélkül

svejk

Kis odafigyeléssel az ütésből előnyt is kovácsolhatsz gravírtű esetén.
Lásd Motoros szösszenete, de nem tudom hogy hol. :(

Rabb Ferenc

Pár év (nem túl durva) használat után a KRESS ütése nálam 0,02mm. Lánykorában a fele ennyi volt.

A 1/4"-os patronba nem jó a 6mm-es szerszám mert csak egy élen fog, annyira durván meg kellene húzni az anyát.  

http://www.pcbcnc.hu/hasznos-tudni/maroorso-hibai" TARGET=_fnew>Motoros jótanácsai gravírozáshoz

dcsaba

Svejk, mekkora ötletet adtál! Épp azon agyalok, hogy hozzam össze a motort az ER szárral....

keri

Nekem beszorult alu marásnál, az elvitte kicsit a tengelyt, de vissza tudtam centrirozni 0,04mm futáspontosságig. Szóval igen. tized alatt van a pontossága mindenképpen. Ha nem akkor meg lehet tenni érte hogy pontosabb legyen.

svejk

Majd számolj be az eredményről.
Legközelebb elviszem neked a párhuzamosra tekercselt állórészt is.

000000000

Hello!
Keresném a gravogépek főorsó vezérlő bekötését.

besirkyjh

Szia  

Mire gomdolsz ,a ki és a bekapcsolásra LPT portrol ( eredeti szoft vagy Mach3 ? ) vagy a föorso fordulat szabályzására ?

dcsaba

martam már a motorrral, úgy hogy a tengelybe furt 3,175 ös furatba beleragasztottam a szerszámot...
elég jól vitte a keményfát. most rendeltem megint pár ER11 szárat és azzal akarom vhogy összehozni a motrot. ja meg a tápegységet hozá átalakitani hogy egy potival a mezögyengitést tudjam szabályozni. Tudod nekem is a mezögyengités a gumicicám. [#integet2]

000000000

Köszi megoldódott a problémám.Az egyik bekötés a csatlakozónál nem volt jó.Belül el volt szakadva,csak a szigetelés tartotta.

besirkyjh

Ok , elöfordul , csak nehéz megtalálni :)