Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!

Valami ilyesmire gondoltam:

http://www.sherline.com/8900pg.htm" TARGET=_fnew>levegős marómoci

000000000

Ilyesmi lyukköszörű van nekem is. Sokmindenre nem tudom használni, kevés hozzá a kompresszorom. Meg piszok hangos... De ez a kisebbik probléma.

000000000

Találtam egy mégjobbat, max.200 000 RPM sebességű pneumatikus marómotor: http://www.nskamericacorp.com/prod_machineTool_planet.aspx" TARGET=_fnew>itt

vthgizrff

Szia!
Ez a cucc mibe kerülhet?

000000000

Szia Zoli!

Az első linken van ár is: $245 --> kb.50000

000000000

Motoros

Tibor 45!
Jogos a 2 pont. Mi van akkor ha mondjuk a gravírtű belegyalogol az aztalba, a motor leáll,
 a 30amper nem e füst alakjában tévozik??
Molinari válaszolj[#confused]

bmejdz9nu

Akkoriban a modell repülőm töbször is a földbe fúrta magát. Ahogy illik csavarral... bele...
Teljes sebességről... zero-ra... kibírta.
Az elektronika szerintem nem tud többet pl. 25A-nél...

A levegőst meg nem szeretnék...
Képzeljétek el amikor egyik porszívó szívja a vákumot - a másik a port...
A levegős szerszám és kompesszor adja a háttérzenét...közben úgy jön belőle a levegő, hogy lobog a hajam... Ez lenne a hobby csúcsa... és szomszédok is tudnák mikor hobby-zok..

bmejdz9nu

Nagyfordulatú szerszám biztonsági felhívás:

Ha valaki ilyen nagy fordulatú motort fejleszt:
50.000-es fordulatig használjon védőszemüveget
80.000-es fordulat felett bőrkabátot is.
100.000-es fordulat felett csukja be az ablakokat nehogy valakit lelőjjön az utcán ha esteleg a befogatás mégsem bírta...  

Ha ha...

000000000

Mint minden elektromos készülék, így a motorok is természetesen füsttel működnek. Ha az kijön belőlük, tovább már nem működnek.

Motoros

Motoros

yuagaci9g

Mar egyszer, regen, ajanlottam, nezzetek meg ezt az SCM turbinat, a maga 400000 (negyszazezer) fordulataval, a videok lenyugozok.http://www.scmsysteminc.com/video_demo.php" TARGET=_fnew>SCM Gravirozas es homokos maras

svejk

Sziasztok!
Megnéztem egy ilyen szerkezetet az egyik ismerősnél.
Az elv ugyan az mint a PC tápventillátornál, (csak nincsenek jeladók)
Tehát a mágnesharang van kívül, az forog.
Az állórész belül kb 8-10 pólussal, rajta kb 20-30 menet átm. 0.5 mm-es huzal.  
A mágnesharang a 4mm-es tengelyre 1db 3-as hernyócsavarral rögzítve.
A vezérlő 2 db kb.2 x 4 cm-es nyákon szendvicsszerűen szerelve, rajta pár db smd fet (mint a pc alaplapokon)meg gondolom valami microkontroller.
Most jön a lényeg: Kipróbálni nem tudtam mert az akksi le volt merülve és időm sem volt több 5 percnél :) :)
Állítólag csak lítium-polimer akksival működik.
3 cella volt összekapcsolva sorosan (kb. 10 V)
Indítónyomaték nem hiszem hogy nagy lenne, a teljesítményt biztos a hatalmas fordulat miatt
adja le.
Holnapután megkapom, akkor majd tudok villamos adatokat szolgáltatni remélhetőleg.
A jelalak tuti négyszög a disszipációs problémák miatt.

000000000

Megszakítanám picit a sort!

DEWALT márkával akinek korrekt tapasztalata van, ossza meg legyen szíves! Az új géphez kinézett metabo 220.000,- - picit sokallom. :)