Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

e7c897sd8

Milyen tengelyméretekkel készítik ezeket?
Árpád ötlete bogarat ültetett a fülembe. Ha a meglevő patronjaimhoz barkácsolnák befogót a tengely végére megspórolnám a fortunát...
Milyen fordulatokat értél el a motorokkal?

bmejdz9nu

Lemaradtál a tegnapi "Show"-ról...  
Érdemes lenne visszaolvasnod ezt a topikot... mert minden lel lett írva...
Az 50Hz-es 2 polusú motor áttekerve 100Hz-re 300 Hz-ig megy... biztosan... deltában...
Most készül a 200Hz-es áttekerés... jó lenne majd nyomatékot mérni mindkettőn...
Szállj be a "buliba" ... mert több megoldás is lehetséges... mindenki másként akarja... én direkt, Balu szíjjal, te meg motorcsonkra... alakulunk !

bmejdz9nu

Én pl. így akarom:

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Maromotor%20megoldasok/cnc-orso_small.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Van aki átesett a ló másik oldalára...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Maromotor%20megoldasok/mill_motor_upgrade_top_left.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Ilyen ha direkt a motorcsonk van hsználva...

hhttps://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Maromotor%20megoldasok/P8010098.jpg" border=0>

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Maromotor%20megoldasok/" TARGET=_fnew>ide össze gyűjtöttem a képeket és pdf-eket a marómotor lehetőségekről....

Jó lenne ha letöltenétek... nem olyan sok... megérné... "azonosan látnánk a világot" :)
Nincs copyright :)... lehet linkelni is belőlük :)

000000000

Huuuhhh, ennek a gépnek a kezelője meg fog
izmosodni a Z tengely kézi előtolása miatt.:)

Erről a képről azonban valami eszembe jutott.
Itt ugyanis szíj áttételekkel különböző
módosítások hozhatók létre, azaz szuper
nyomatékokat is tud egy ilyen mechanikus
áttétel rendszer. Sajna a frekiváltóval
ez nem lehetséges, sokkal "gyengébb" lesz
alacsonyabb fordulatoknál. Azaz a mechanikus
áttételezés néha elkerülhetetlen, ezt
elektronikával nem lehet pótolni.

svejk

Valami ilyet skicceltem én is.
tetszik a 11.6 ábrán az olajgyüjtő, igy nem kell szimmering.
csak azt mondja meg még valaki, hogy ha távolabb vanj a két ferdehatásvonalú egymástól akkor azoknak miért kell párban lenniük?

e7c897sd8

Fortunában is gondolkodom, de csak nagyobb fordulatszámnál. Azért a Te megoldásod sem rossz...  [#eljen]
A képeket tölteném, de igen lassú a szervered....
Biztosan sokan lógnak rajta...

svejk

Köszi,ott jobban látszik.
Tehát a szilikonos 20mm-es tengelyre 15000-es fordulat a max.

svejk

Ha a táblázatot vesszük alapul akkor szinte a legjobb nekünk a natúr mélyhornyú. :)

bmejdz9nu

Csak akkor kell párban lenniük ha 2 db teljesen össze van tolva egymásba... vagy 3 db van egy tengelyen... ezt írja az SKF "főkatalógus"...
Ezeket minden paraméter alapján (um pontosan) összeválogatják... ezért drága... gondold végig ha egymásba tolsz két csapágyat az egyik 10um-el más... az már valóban gond lehet... :) Kerülni kell ezt a megoldást... ezeket nem a hobbistáknak találták ki... hanem arra az esetre ha pl. 4 db-ot kell egy tengelyre felfűzni az iszonyatos erők miatt... de ez itt nincs...  

Neked sincs még SKF "főkatalógus" könyv? Ha bementek a boltba ilyenért nem azt kell mondani, hogy hobbysta vagyok... :) Hanem, hogy meghajtástechnikai fejlesztőmérnök de eddíg NSK-val dolgoztál... stb... :) Vetítesz! Én vittem egy HD-is... :) csak lestek...

bmejdz9nu

Totál igaz! Jobb mint a ferde... többet is tud fordulatban !!! Ez van minden ilyesmiben...
Jó mély a horony tehát "ferde" is...
Az adatok magukért beszélnek!
... és míg ferdéből nincs labirint addíg a mélyhornyúból van...

000000000

Rohej, de a metaboban, kressben, feinben is sima melyhornyu van. Kek boschban pl. 6002-es. Dolgozunk vele a hobby gepeken nap mint nap, Ti is. Nekem meg vetit a mernok suhanc, hogy 30.000rpm-en 4ora maximum...

dg8n4i8x

Annyi a titka hogy nem a kínait kell megvenni aztán jónapot, ja és C3-as legyen! Én FAG 6201.2RSR.C3-at vettem igaz ez nem 200Ft hanem 1200, de annyit megér ha jó lesz... Kresséknél és a többieknél sem kutyaütők tervezik a gépeket gondolom...