Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Huhh mennyi minden történt ma... Én meg nem jutottam gépközelbe... Annyira azért jutottam, hogy megcsapágyztam a motort, meg vettem anyagot a szíjtárcsának és már félig meg is esztergáltam...  
msas!
"1440-re inkább (sőt csak) a 36 hornyu jó. "
ez érdekes mert az én motorom 1310-es és 24 hornyú, lehet ezért pörög olyan jól? Ezek szerint ezt simán át lehet 2880-ra tekerni... Egyenlőre így tesztelem... Elég brutális ez a motor a Z tengelyen...

bmejdz9nu

A kicsi motor... pl. 90-120w a hiánycikk...
Persze ha át van tekerve 100-ra akkor már 200W... de az is 3kg... ez nem Kress kategória...már...

000000000

Péter! Bocs, de ebben a rövid három sorban annyi
hülyeséget írtál, hogy nem állom ki szó nélkül.
- 120W-os motort pl. Kalocsán is gyártanak,
  miért lenne hiánycikk?  
- Attól, hogy össze-vissza tekercseltetsz most
  pillanatnyi lelkesedésből egy motort, a
  teljesítménye nem növekszik, ugyanis a vasmag
  keresztmetszete ugyanaz marad.

bmejdz9nu

Pontosítok:
1. "Guberálni" nehezzebb kisebb aszinkrom motort.. ezért írtam...
2. Áttekerés után a motorban a vezeték keresztmetszet, tehát a ráadható áram megnő... ez valamihez vezet...

Nem tudsz egészen kicsi pl. 60W-os asszinkron morort? mert itt Sopronban a 90W-os a legkisebb de az nem "fényes" alu hanem valami "ronda" szürkre festett...

000000000

Az áram növelése ahhoz vezet, hogy telítésbe
viszed a vasat, és nyomaték helyett hőt termelsz.
60W-ra, vagy alatta egyfázisú (ami valójában
kétfázisú), segédkondis motort javasolnék
aszinkron kategóriában ha egyáltalán felhasználás
szempontjából van értelme ilyen kis teljesítmény
és az aszinkron párosításnak.

000000000

A gerjesztés szempontjából nem az áramerőség érdekes, hanem az AperMenetszám (An). Tehát ha csökkented a menetszámot (a freeki miatt), akkor az árammal kell felfele menni, hogy a szorzatod eredménye ne változzon (gerjesztés)!

bmejdz9nu

Én is ezt vártam, hogy melegszik... de nem!!! alíg melegedett jobban... !!! Pedíg az áram megnőt!

Frekiváltóhoz lenne a kicsi motor... tehát 3 fázisú...
Egyébként ha már itt tartunk... miért nem gyártanak frekiváltót 1 fázisú kimenetre?

bmejdz9nu

Ha jól vagyok informálva... vastagabb húzallal tekerik és kevesebb menetszámmal...
(de valószínüleg pontosan tudják, hogyan kell ezt, mert a szemük sem rebbent... csak az alapötlettől...:)
Tehát a "200Hz-es" változat elég kétséges lesz... de senkinek semmi tapasztalata... így marad a kisérlet... mit tehettem volna...?

000000000

Közben mekkora nyomatékkal terhelted? Mert ha
már nulla leadott nyomaték mellett is melegedne
komolyabban egy motor, az elég gáz lenne.
A másik kérdésedre pedig az a válasz,
hogy nincs rá igény, azért nem gyártanak.

e7c897sd8

Péter! Várjuk a fejleményeket. Itt állok motorvásárlás elött és nem tudom mi tévő legyek... [#nemtudom]

bmejdz9nu

Terhelés a legnagyobb gond...  
Van ötlet?
Csak "ventilátor" van...

bmejdz9nu

Hétvégén lefotózom őket... ezek nem "talpas" motorok hanem "fejfelfogatósak"... Na ez ám a szakszótár.. :)

sasi

Úgy is lehet mondani, hogy peremes motor...

bmejdz9nu

[#circling] Ez az... a jó pap is...

e7c897sd8

"Varsányi" féle marókkal + gyorsításként fortunával szerintem a terheléssel sem lehet gond. Hiszen itt inkább a fordulat számít...
Én a motor tömegétől tartok...
Péter! Mindenféle képet érdeklődéssel várunk!

"A kicsi motor... pl. 90-120w a hiánycikk... "
Most rendeltem egy 120w-ost. Igaz a boltban ez volt a legappróbb teljesítményű. Ha megérkezik többet is tudok mondani róla.