Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem vittem el semmilyen AC szervót, egész
délután nem is voltam net közelben.
De van egy olyan érzésem, hiába vettétek
ezeket, arra nem lesz jó amire Ti gondoljátok.

000000000

bmejdz9nu

Mit csinálsz vele?
Nagyon kiváncsi vagyok!!!  
Adósod vagyok... megspóroltál nekem 50+16 Eurót... :)
1 fázis, 200V...
AC Servomotor*Yaskawa*SGMP-02A312B*200W*

bmejdz9nu

Ó nem a Tibi vette! előled meg? Te a másikat?
Micsoda Hungaroring! Én nem vagyok a listán mert robottal csinálom... és ha túl van... nem tesz.. De én is rajt voltam... a témán :)

000000000

Ma Pesten voltam és láttam az egyik ismerősömnél egy AC servót. Ő nagyon sok mindenre használja (nem cnc-hez)

bmejdz9nu

Mihez? olyan olcsók közbe... mint látod...

D.Laci

Péter nehagyd magad!!!
Én megtekertetném törpefeszre, csinálnék hozzá egy 3 fázisú bipoláris léptető motor vezérlőt. De akár egy elacsony költségvetésű frekiváltót...[#hehe]

000000000

KINTEK ER16-os patron keszlet (1-10mm) = 20.000,- Ft ujonnan, boltban.  
Megeri ennyiert?

bmejdz9nu

Ha boltban van akkor igen! :)
Európai gyártás már nincs (egy kivétel van de ez nem az mert akkor darabja ennyi) ... így ha lehet válsztani akkor inkább legyen Taiwan-i... :) (az nem Kína...teljesen... na jó ne politizáljak :)
Írtam, mailt... megkaptad?

dg8n4i8x

Megcsináltam az első éles tesztet a frekiváltóval! a szíjáttételem majd nem 3:1 arámyú így az 1310-es fordulatú motorral 10000rpm-ig megy használhatóan a fortuna!!! Olyan félóra után minden hűtés nélkül (nincs ventillátor a motoron), kézmeleg a motor a tengely egy árnyalattal melegebb de alig van külömbség! Szóval az elvesző nyomaték miatt majdnem 140Hz-ig megy a motor... 4000rpm 6-os négyélű maró 300mm/p műanyagban 10mm-es fogás (teljes átmérővel) gond nélkül megy... A motor most többet tud terhelhetőségben mint a mechanikám...  
Egy dolog nagyon fontos amire számítottam is! Zavarszűrés!!! A frekiváltó bezavar a H1-nek, majd rakok elé egy hálózati zavarszűrőt és árnyékoltra cserélem a motor kábelét aztán újra tesztelem. Érdekes, hogy a motor leállásánál zavar csak be egész kis frekinél és akkor is csak az y tengelyt rángatja meg egy kicsit...

bmejdz9nu

Na nagyszerű... 140Hz marás közben? Az nem rossz...
holnap kész lesz a másik tekert motorom... Te a szíjnál maradsz? Ha gondolod elküldöm majd a 200Hz-est kipróbálni.. ha egyáltalán ok. lesz..:)
Lehet kapni zavarszűrőt frekiváltóhoz... ez annyira gond lenne?

bmejdz9nu

Arra a hü..re gondoltam... hogy talán nem is kellene tekertetni... az amcsiktól kell venni 3x110V-os motort... mert az már át van tekerve?
Kérem a cáfolatot!

dg8n4i8x

Van 2A-es zavarszűrőm. Remélem nem lesz gond ha beiktatom... Egyenlőre jó lesz a szíj, így már el is értem az első célkitűzésemet 10000rpm...[#wink]  
A 3x110V-ost csillagba kötve gondoltad? Vagy vmax-ot 110-re lehúzni a frekiváltóban?

bmejdz9nu

3x110V... csillag... A V/f mondjuk=200Hz...200V...
Akkor 50-60Hz-en kevesbb lesz a fesz... kb. a fele... kisérlet...
Pont ilyenre teketik...szerintem...a motorokat nekem.... kevesebb menetszám... vastagabb huzal...

bmejdz9nu

És hangja minek van és mennyi?