Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Ha a motor és a fortuna tengelye egytengelyű megpróbálhatod. Ellenkező esetben a fordulatszámmal azonos reszelő mozgás gyorsan felemészti a meghajtást. Nem lesz egyszerü! Létezik mágneses és folyadék kuplung is. Neodium mágnesest már láttam nagyobb méretben, lenyügözött(az ára is).Nagyon sok motort tekertetek, van egy megbizható emberem a közelben, gyors és jó szakember-DE- megemlitettem neki a 200 hz tekert motort-mosolygott ez nála azt jelenti, hogy elmebetegnek néz.A véleménye megegyezett néhány fórumos véleménnyel.Szeretnék rá visszamosolyogni, mindent bele!

svejk

"megemlitettem neki a 200 hz tekert motort-mosolygott ez nála azt jelenti, hogy elmebetegnek néz"
Vagy csak még nem csinált olyat :(
Az én tekercselőm nem lepődött meg annó a kérésemen. Tisztáztunk egy-két dolgot, és harmadnap mehettem érte.

ra8nsmk6w

Nem csinált még ilyen motort és valószinű, hogy nem is tudnám rávenni.Ami ebböl is látszik, hogy egyáltalán nem mindegy kihez fordulunk ha épp orvoshoz kell mennünk, elromlott a szuper tv-nk vagy egy érdekesebb motort szeretnénk.

svejk

De lehet mégis a Te embered csinálja jól.
Ugye egy gonddal kevesebb...
Rengeteg nyitott kérdés maradt, amire sem előtte sem utána nem kaptam választ.
De működni látszik.
Mérések híján nem tudjuk a hatásfokot,slip-et, stb.
A frekiváltó sem gyógyszer csak gyógyhatású termék,ami ráadásul bonyolult is.
Nem ritka a 100-nál több paraméterezési lehetőség, és ezekkel variálva a motor gyengéit lehet bizonyos határok között korrigálni.

bmejdz9nu

A motort tesztelgetem...
Röhely, de csapágyak nem tetszenek benne...  furcsa vagyis más hangot ad mint az SKF explorer... az semmit... ez meg mintha rezonálna... persze zero az egész de...

Ilyenek vanak benne: Egyik felén a szokás zárt csapágykép a másikon bakelit(?)... a szokásosnál kevesebb golyó.... Wetzlar - Made in Germany IBC... 6201Z    http://www.ibc-waelzlager.com/" TARGET=_fnew>www.ibc-waelzlager.com
de nem találom... pedíg valami speckó lehet...

bmejdz9nu

A 200Hz-es motort 20 Hz-ig lehet kesztyübe lefogni... iszonyat erő már kis fordulaton is... Ezt nem hittem volna....
Eladó lesz a gyári 200Hz-es motorom... mert ez jobban megy... :)

bmejdz9nu

A motor tengelyét nem igazán lehet felhasználni direktbe... 0.02mm az ütése...
Persze ez nem sok... de csak a ház tarja... és természetesen nem igazán lehet állítani... de ez temészetes...

000000000

Péter! Megvan még az Adok veszek topic #1299
bika DC motorod? Azzal letesztelheted az új
motorod nyomatékát, mint mérődinamó.

bmejdz9nu

Sajnos ma postáztam... de 20.000-el?
Tibi hidd el van nyomatéka...
Az a nagy levegő kerék... ami azért is nagy mert kicsi a motor és nem gyártanak neki kicsit... egyébként is olvastam a levegő kereket 25Hz-re mértezeki mert ott kellene a legjobb hatásfok (Áram/lghozam...)
Na eza kerék teljes fordulaton 350 Hz... képzelheted mekkora terhelés... mint a porszívó kimenete!
De nem tesztelek... csinálom... a fortunát... csak a motorkuplung... van fémmembrános is ithon... van 20Nm-es Rotex.... is... de mivel...?

bmejdz9nu

Csapágy mellék rezonancia megoldva!
Nyomok voltak a motor csapágyházban... tehát picit rezonálhatott... Loctite csapágyragasztó... a probléma a múlté... :)

000000000

OK., én csak a kesztyűd, kezed védelmében és
a számszerű eredmény érdekében javasoltam volna.

svejk

Heló Tibor45!
Te ismerted a Sasi által bemutatott mérőpadot?
Micsoda egyszerű szerkezet!...
Érdekes hogy az örvényáramos fékezést szinte mindegyikünk ismeri (pl. villamos fogyasztásmérő), de a nagy ötlet a súlyokkal való kiegyenlítés.

svejk

Bár ezzel kis fordulaton nem lehet mérni, esetleg gyorsító áttétel?
A sulyok helyett pedig rugós erőmérő?

svejk

A jelgörbéből úgy tűnik 200-as fordulaton már használható.

000000000

Szia Svejk!
Hallottam már róla. Mivel nekem néha kis méretű
(náhány 10W-os) motort is kell tesztelni, ehhez
a mérődinamós elv egyszerűbb. Egyébként Sasi
leírása, szakszerűsége példamutató, de ezt
én már "megszoktam" Tőle.