Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Köszönöm a kimeritő választ!
"(amimek Ti tagadjátok a létezését), "  
Nem tagadom, sőt...  Csak másképp értelmezem...
Ha egy mezei DC motor jelegörbéje ismert akor azzal is lehet?

000000000

Ez attól is függ, hány %-os mérési hibát
engedsz meg maximum.
Ha a teljes mérési tartományban korrekciós
függvényt alkalmazol a motor hibáira, akkor
lehet. Persze van olyan DC motor, amit nem
lehet korrigálni, mert mindig másképpen
viselkedik (lemágneseződhet fékezéskor,
hőmérsékletfüggő, nem bír nagy
I csúcs/I névleges áramot, beég a kefe,...).
Azt javasolnám, minimum szervo jellegű motort
válasszál mérőmotorként. Ez a mérőmotor
kirtitérium példa pedig hátha segít az eltérő
értelmezésed korrigálásában is.

000000000

Értelemszerűen lehet, linearizálni kell a függvényt(jelleggörbét) Bár ehhez elsőfokú, nemlineáris diff. egyenletet kell felírnod.
Probléma csak akkor van, ha a jelleggörbe nem a null pontból indul ki...

bmejdz9nu

Tesztpad készül... a fortuna... ez lesz a legjobb a tesztnek... [#wow1]

6x509vxe

ha vkit érdekel,cserealapot képez egy Bosch gyártmányu motor.72V,300Hz,400W.ki lett szerelve a házábol,ami azt hiszem egy furogép volt.tehát csak    forgorész+tekercs.az én fortunám is ebböl készül,alu csöböl esztergáltattam hozzá házat.

bmejdz9nu

72V? 400W? Hát ezt meg mível hajtották?

sasi

Szervusz Péter!

Ha nagyon kíváncsi vagy az áttekercselt motorod teljesítményére, - no meg van kedved utaztatni - fékpadon be tudom mérni.

bmejdz9nu

Csinálom a fortunát a motorhoz... de közbe esztergálni is meg kell tanulnom... [#nyes]
A csapágyház... az az ami kicsinálta most az agyamat...
De élnék a lehetőséggel... ha megvagyok vele... és már ott nem bukik el a mutatvány... akkor elküldeném... frekiváltód van valmilyen 350-400Hz?

sasi

Frekiváltóm csak 25-80 Hz közötti van, az esztergámhoz készítettem.

D.Laci

250W 400Hz-ig kitudlak segiteni.

sasi

Rendben, majd a méréshez kellesz.

bmejdz9nu

Nem bírok a csapágyazásal 12.000 rpm felett melegszik.. de nagyon... pedíg jó a feszítés...

000000000

Az a rossz, amit a Balu is hasznalt a fortunajahoz - cementalt, edzett egyaltalan???  

Surgos lenne...

dg8n4i8x

Ha a szárra gondolsz akkor szerintem edzett, legalábbis a fogásából és a hangjából ítélve... Kemény az biztos...

dg8n4i8x

De jó, hogy nekem ez a max fordulat...