Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Vannak 450.000rpm-es picike fogorvosi fúróba való full kerámia csapágyak a neten... kb. 15USD-tól... de az nekem kicsi... Olyan kicsi, hogy annak már a BL topikba van a helye...[#mf1]

dg8n4i8x

Megpróbáltam délután a frekiváltót a vezérlőt  és a pc-t is a földelt aljzatba, frekiváltó előtt zavarszűrő stb., ha a fejem tetejére állok sem lesz jó... Csak annyit értem el, hogy kevésbé mocorog... Az az érzésem ezr a zavart a levegőn keresztül szedi össze, egy szénkefés motort túráztathatok a földeletlen konnektorba dugva de meg sem moccannak a tengelyek... Amint a pc és a vezérlő össze van kapcsolva a frekiváltó meghülyíti... Ha kihúzom a párhuzamos kábelt megszűnik a probléma...

bmejdz9nu

Leválasztás: másik villanymotor + genearátor... :)

sasi

Ilyesmire gondolsz? Be 12 V egyen, ki 3*56 V 400Hz.
http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/DSCF4222-.jpg" border=0>

bmejdz9nu

nem nem ennél bonyolultabra :)
Balunak kell egy genárátor hogy külön működjön a számítógép... 220-as motor és genarátor... :)
Persze egy benzines "sima" generátor is megtenné... :)
Aztán lehet "élvezni" a halk marómotort...:)

dg8n4i8x

Mit benzinmotor... Minimum gázturbina, annak van csak szép hangja... [#zavart1]

000000000

Próbáld ki, hogy a PC-t és a CNC géped fémvázát kösd össze (egyenpotenciálra hozás) direktbe egy védőföld kábellel!
Fontos, hogy a Vezérlő GND-je sohol ne legyen rákötve a CNC fém vázára!

Kristály Árpád

Hallihó!
Szerintem az segít igazán, ha a frekiváltók ismertetőjében lévő feritgyűrűs megoldást használod....
Hallihó!

bmejdz9nu

képzeld el... :)
A szomszédodat (egy lakóházban) zavarja a CNC-s tevékenységed... vesz nyárra egy "frekiváltós ventilátort"... és a szomszéd többet nem cnc-zik... békés úton, vita nélkül a dolog magoldva...  [#hehe][#hehe][#hehe]

svejk

Sziasztok!
Valaki azt hiszem ebben a topicban elakadt a 16-os furatú csapággyal.
Nos,  most én is belefutottam egy usa dc motor kapcsán.
Itt van a kezemben: NTN CANADA 6202/16C3 .
Ugyan az minden méret mint a mezei 6202 csak a furat 16-os. Egyébként látszik,hogy utólag köszörülték ki. (a porvédőn csak a 6202 van , és a palástjára gravírozták a fent említett sort.
Hétfőn megkérdezem hány kiló aranyért hoznak nekem ilyet :(

svejk

Sziasztok!
Valaki írta a levegős fúrógépet.
Vettem a Kőbánya bazárba egyet 3500-ért,
Mint levegős fúró nem jó semmire erős a csapágyazás de az a baj hogy menetes rajta a tokmány.
egyébként érdekes hogy az oroszok márkás szerszámokat is árulnak a gagyik mellett bolti ár feléért.
a kinai digit tolómérők(már a nagy számjegyesek)
a 150mm-es 3500, a 300mm-es 7000 Ft

bmejdz9nu

Csapágyazott már valaki kb. 20 ezres fordulatra valamit? mekkorával és mit?

svejk

Nem vártam hétfőig, padban support-furatköszörűvel kiköszörültem a belső gyűrűt.
motorba jó lesz címszóval.

D.Laci

Esztergán?
Hogyan leirhatnád kicst részletesen a technológiát!!![#hehe]
Milyen pontoságot értél el? Milyen követ, milyen fordulaton stb....
Vállalsz másnak is Csapágy készitést Fortunához?

Motoros

Azt hiszem ide aktuális: Használt, felújításra szoruló de működőképes support köszörű, kb E1..E3 nagyságú gépre való olcsón (12 000ft+posta) eladó. Ha vkit érdekel lefotózom.[#vigyor0]