Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

"Drága lesz"... mert 0 km-es...
"Olcsó lesz" mert ez a 2 fáziusú változat...
... meg úgyebár egy patron sincs hozzá... az pedíg nem olcsó... én is szeretnék még...

dg8n4i8x

Ma csináltam egy kis tesztet a fortunával, 4mm maró, 1mm fogásmélység, 2000mm/perc, kb 7500f/p... Halljátok a marómotort? A léptecsek hangosabbak...  [#nyes] ez persze meg se kottyan neki mert vettem már 10mm mély fogást is 6-os maróval műanyagban persze csak 3000mm/perces előtolással... ez itt a sebességről szólt...
http://cnctar.hobbycnc.hu/Balu/ER11%20fortuna/4mm_maro_2000mmpm.AVI" TARGET=_fnew>Videó itt!

bmejdz9nu

Hűha... profi! tényleg halk... most hallani igazából, hogy a motorok hangosabbak!
Szervó is kell majd :)
Kicsit hosszabb változatba is leadhatnád! :)

Micsoda határozott mozdulatok a gépeden! A gyorsítás mekkora? Mert jónak néz ki! Mostanába tidod ez a liblingem :)

Egyébként most mindenki ER11-es fortunát akar...:)
Pedíg a "Hód" Kft(?)-nél patron paradicsom van... minden!
pl. az összes létező patronhoz van feles osztású is! Tehát pl. ER16-hoz nemcsak olyan van, hogy 3-4mm (ez az alap) hanem olyan is, hogy 2,5-3,5mm-es! de mindegyik rendszerhez.... (ER16 ER25 ER32 ER40 ER50) persze van nekik még ER8-as is... Sőt!!! Minden patronrendszerből nem metrikus is! pl. 1/8" 1/16" 1/4" .....2" ...
Szóval semmi sem lehetetlen náluk! Nagyon jó cég! A befogató szárak meg hihetetlen választékban, többféle hoszban, kersztmetszettel... sőt még abban is választhatsz, hogy milyen legyen a patron fogó "csavar" (azaz normál vagy belső spec. kulcsos...)
Küldek katalógust nekem...

dg8n4i8x

Sajnos a fényképezőgép 320*240-ben csak annyit tud felvenni :( A gyorsítást majd megnézem már nem emlékszem de szeretem brutálisra állítani! :) A durva az, hogy Y-ba egy 0.7Nm-es motor viszi a Z-n a motort meg a fortunát, motor 4.2kg a fortuna is van legalább 1kg a Z lap minimum 2-3Kg +kocsi +sín +másik lap + z motor stb. Legalább 10kg... 3mm-es emelkedésű kétbekezdéses trapéz orsó, a Z-t is ugyanilyen motor+orsó viszi. Még teszek fel majd videót...  

bmejdz9nu

Csinálnom kellene a gépemet... de ma sem lett semmi... szerszám katalogust kell csinálnom mert már nagyon avitt lett a régi és mindenki össze vissza akarja ami nincs.... ami meg van azt meg nem tudja... most már túl nagyok a változások...

dg8n4i8x

Ó ez ismerős... Ma én is úgy jöttem haza melóból, hogy folytatom a forgatót...

4k0yxz3fu

Sziasztok!

Új vagyok az egész CNC témában. Úgy néz ki, hogy a marómotorom túl nagy fordulatszámúra sikeredett, amit persze tudtam, de jobb ötletem nem volt. Ez egy Kress 1050-es. Valami megoldás kéne arra, hogy  ne 10000 legyen a legalacsonyabb fordulatszám. Nyilván jó lenne a Kress motort felhasználni. Van itt valaki aki csinálna belőle egy hasznáható meghajtást befogópatronnal meg mindennel?

000000000

Szervusz!
Talán első körben megpróbálhatnád elcserélni...
Sokan vannak akiknek jó ez - vagy a még nagyobb - fordulatszám, mivel ez előtolás függő.

000000000

És ha közbe iktatsz egy ellenállást, az túl buhera? (persze fogyaszt, és gyengül is rendesen) [#lama]

4k0yxz3fu

Elcserélni? 42-ért vettem, tök új. Annyit használtam, hogy egyszer bekapcsoltam. Ha valaki tud helyette olyat, ami mondjuk 1000-től 10000-ig ugyanezt tudja és szabályzott, akkor én szívesen elcserélem.

bmejdz9nu

Az a baj... ha lecsavarod 10.000-re (ez a minimális ford.) akkor elveszti az erjejét...
Ha áttételt csinálsz neki az már jó!
Talán kellhet ekkor egy fortuna megoldás:
befogószár, csapágyak, patronok...

De akkor már kár rátenni a Kress-t...

4k0yxz3fu

Á, nekem 10000nél is bőven elég erős, nem ez a baj. A fordulat a baj, puha aluminiumnál mondjuk 8-as maróval. Kéne egy fortuna megoldás. Nem lehet ilyet készen kapni? A Kress-szel is meg lehetne hajtani elvileg. De a Kress jó lehet majd gravírozáshoz, esetleg köszörüléshez meg kisméretű marásokhoz.

bmejdz9nu

De: Proxxon BFW40 .... 6000-ig...
http://www.kingee.com.cn/ct/proxxon/20165/20165logo.jpg" border=0>

Újabb 40 ezer... de 43-as felfogatású...

4k0yxz3fu

Ismerem. Elég gyenge. Továbbá a nyaka lehet, hogy befér, de a teste attól tartok nem.

bmejdz9nu

A végén csinálni fogsz... nézd meg Balu vidóját! Ez a végső megoldás erre a problémára... de ezt tudod... ezért van ez a topik... gondolom visszaolvastad...
Nekem is volt Kress... :) és ha rátszed a uM-es tapintót... rájösz, hogy akármennyire is jó gép ez (a legjobb a kategóriájában - szerintem) , de akkor is csak valahol egy faipari maró...