Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Persze "friss" a dolog... :)

De legalább "így vagy úgy" lesz HF marómotor... :)  
Mert "barkácsolás" még semmi... Pedíg nem lehetetlen...
(Tisztelet a kivételnek amiből csak egy publikácó van a Balu-tól...)

000000000

Meg lehet nekünk is tudni valamit az árakról?

dg8n4i8x

Jaja egy már van, de sajnos alszik mert időm az nincs rá... :( Pedig lenne még mit finomítani rajta. Amúgy ez a csapágyház nagyon jól elviszi a hőt szép egyenletesen melegszik az egész!

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Oké!
De menyiért?
Mert az Én "barkács" maró motorom 1.1 KW!!!!
a Danfoss motor és Danfoss 1000-Hz frekiváltóval és befogóval nem éri el az 50%-át.....  
(extrém túlhajtás nélkül stabilan megy 200-Hz-en, 12.000-fordúlattal)
Nem tudom, kell ennél több???)
Akkor mégis csak érdemes, mert nem hinném, hogy tolongunk 100.000-Ft feletti illetve körüli árért......
Üdv.: Árpi

bmejdz9nu

Én azért elgondolkodok rajta...  

mert már "befürödtem" a 20.000-es csapágyazással...
... és még senki nem tudott csinálni pl. 24k rpm-re stabil csapágyazást... vagy nem árulta el... :)
Lehet, hogy én nem értek hozzá... ez a valószínübb...
Eddíg senki semmi végeredményt nem tudott felmutatni! Ezt azért be kell látni!
Balu eredménye messze a legjobb! ott már érezni a dolgot, hogy mire megy ki a "játék" mi a cél...

Látod pl. a "kutyának" sem kell pl. a Gromax ER25-ös patronbefogó az adok-veszek topikban! Pedíg az egy igen minőségi befogató! (Majd az Ebay-on végzi... :)
Nekem ebből 3db is van... (kis különbséggel)
Na ez miért van?  
Mindenki marad a "bevált" faipari felsőmarónál?

Persze ez nem olcsó! Ez igaz... Sőt mondhatjuk drága... na de mihez képest? Nincs is mihez hasonlítani!
A lehetetlenhez képest? Az elvhez képest?

Vannak itt nagyon jó szakik... talán ők tudnának de nem csinálnak... ŐK nem akarnak preciziós marófejet?
Csak 0.01mm-es mechanikát? De a végén elbukik az egész a  marómotorral... A marómotor precizitása legalább olyan fontos darabja az egész CNC-nek mint minden más "preferált" részegység!
Míg a vezérlésen, elektronikán és vezetéseken hajszálra megy a dolog... adíg ez ... szóval érdekes...

bmejdz9nu

Itt jól látható a motorok 2 különböző féle csapágyazás megoldásai:

http://www.teknomotor.com/www/img/c31_40comp_prod_big.gif" border=0>

Melyik jobb és miért?

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Több pontban igazad van!
Az egyik ok, hogy a "kutyának sem kell..." az ok a pénz...mindenki nyaralásra spájzol....
Más...
Kell a a 24.000- fordulat?
Nagyon sok munkánál nem!
A nyákmarásnál igen, de kissebb sebességgel is jó eredményt lehet elérni  
(lásd Brusless motor Misi)
.....az is igaz, hogy sokan használnak faipari....felsőmarót...sőt az évek alatt több darabot is kidobnak....
Tehát "olcsó húsnak híg a leve..."
De könnyebb megvenni alkalomszerűen mondjuk 30-40-ezer forintér egy marót mint egy motort 100.000-Ft-ért, és az csak a motor...
A véleményem az, hogy egy géphez úgy is több marómotor illetve fortúna kell, mert minden munka adja magát.....
a nyákmarás nem egyenlő mondjuk egy 10-es fémarószerszámmal...
Más... Nyilvánvaló, hogy a DBS a precizebb és jobb megoldás....
Szerintem menj el nyaralni.....lassan úgy is készülödnöd kell!!!!
És kipihent fejjel, meg új tervekkel készülhetsz a z októberi talira.....
Jó nyaralást!!!
Éljen a soproni,  illetve a -niak!

Hallihó!

bmejdz9nu

Ja... Ja....
Elmegyek nyaralni... aztán rágom magamat még rajta...

ybm4ifb

Sziasztok.

Sikerült beszereznem 2db 200Hz-es motort,kérdezném Tületek ,szerintetek jo lehet ez nekem maro motornak????
200Hz-nél 12000-et forog,természetessen freki váltoval gondolom.

Képek a File Tárban "200Hz motor"név alatt.

ybm4ifb

Még egy aproság..hozattam a céghez egy megnunkálo központot...hogy legyen miről lemásolni a gépem..."CNC érkezése"File T-ba

Kristály Árpád

Hallihó Stojka!
Kérdés: Vajon a motorok hűtése hogy van megoldva?
A teljesítmény....elég kevésnek tűnik plusz a rossz hatásfok...???

ybm4ifb

Eredetileg egy faipari szegély maro volt mindkettő,láttam a marokat,amire emlékszem 4 késes  volt.
Miért rossz a hatásfoka??

Kristály Árpád

Hallihó!
Ha jól láttam a Cosinusfi 0.4....!?
és 0.3-LE...?
Én gondolom, hogy időszakosan mart.....?

000000000

véleményt kérek a csapágyazásban járatosoktól,
hogy a normál ill. az angulár (párosított) kialakítás az tükrözi-e az ár-érték arányt.
Az első 66.000.-Ft., a második 106.500.-Ft.
Teknomotor maróról érdeklődöm.

4mjnxdwuu

Hali, nem vagyok nagyon jártas a csapágyazásban, de ha az elsőből levonsz párezret, az első csapágy miatt, és hozzáadsz 2*pár 10 ezret ha tényleg spéci nagyfordulatú ferde csapágy van benne, akkor az ott van....