Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Hopp! Autómata szerszámváltós???? [#finom]

bmejdz9nu

Az SC-52 jó és automata... a másik csak fúrásra jó... és elég nehéz erre (1Khz felett) frekiváltót szerezni...
A Bautz 644-es szervómotor...
Elég nagy darab... kb 4-5 kg-os
1,15Nm és 2100rpm-es... Ez is tachós alapban... kell hozzá persze egy encoder (tacho leszed...encder felszerel)...De megéri! Ha "bromedár" gépet akar az ember... A fordulata nem túl magas azt tudni kell róla... erőmotor!

000000000

Ez nem 52 hanem 53! Bocs. Nem automatta cserélős.

bmejdz9nu

hoppá... elnéztem! Elnézést!

000000000

Nekem nem kellenek, de nagyon jók!
Ha most kezdeném tervezni a mechanikát, ezekre optimalizálnám és lazán leverném magamat. [#ravasz1]

Persze nekem nem nagyon kel ez, én megmunkáló központot építgetek, sok funkcióra (pl.: fűrész és gyémánttárcsa is, stb.), cél cnc-re viszont ami sorozat gyárt, ezek kiválóak lennének (kis plasztikummal! Ebből ugyanis senki nem fog egy 20 mm átmérőjű 15-20 cm hosszú kést kilógatni.)

U.i.:
Javítalak:

tacho leszed... Varsányitól encodert vesz.. encder felszerel...  
[#buck]

000000000

Ha nem autómata, akkor minek a befogáshoz a levegő? [#confused]

bmejdz9nu

bmejdz9nu

000000000

"Nekem 52-esek vannak..."
Csak így lazán többesszámban?  
Meg ne haragudj, de akkor minek tesztelgeted a léptetős rendszert?
Ezekhez szervó kell! Sebesség; és nem baj ha kevesebb a nyomaték, a kis kés úgysem bírja ki.

000000000

Péter. Te hogyan indítottad a frekiváltóról manuállisan? Mivel ez 15 ezerel indúl?

bmejdz9nu

A többes szám "csak" 2db... :)

Na ezzel még várjunk! Sajnos nagy kérdések vannak még megválaszolatlanul! Még sokat kell tesztelnem...

Pl. a szervó valamennyire túl "leng"... de mennyire? Ha pl. 3D-t akarsz marni akkor lehet, hogy annak nyoma lesz... (a belépési pontokon)
A léptető, igaz lassabban de ezt a dolgot nem követi el...  
A szervó "kontra" léptető nem is olyan egyszerű kérdés!
Mert a léptető amikor pl. mar... akkor ott a teljes nyomatéka... ha üresbe "fut" akkor persze lassabb... na de mi számít jobban?
Egy biztos: A szervó egy nagy munkaterületű gépen tuti válsztás...
De ha én tudnám... mikor, hogyan... akkor nem kellene "szabnom" magamat...
Mindkét rendszer jó! Mikor melyik... most így látom...

bmejdz9nu

1000Hz-es frekiváltó... és lehet indítani 0-ról is... csak semmi értelme...
15.000-nél még nincs is ereje... ezeket 60.000-re tervezeték...

000000000

Háromfázisú frekiváltóm van, és kétfázis bekötésével, potméterrel inditanám és nem indul csak a frekvencia hangja változik. A forgórészt masszívan fogja.  

bmejdz9nu

Hűha.. nekem megy kétféle frekiváltóval is...

bmejdz9nu

Fekete-fekete öszeköt a két másik szin a másik fázisokra...