Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi! Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz vele. Igazából az ötlet, hogy anyám van rákattanva az ólomüvegezésre. Namost elég fun lenne azt a sok kis pöcsedli üvegdarabot cnc-vel vágni. Szóval nem kritikus a dolog, tehát nem halok bele, hogy elreped az egész tábla v ilyenek. Mondjuk max fél tenyérnyi, 3-4 szögű, enyhén íves formákról van szó.

3vv2btrhv

szia Bagoj
Harmadik tanult szakmám üveges !!
Ha erröl van szó tudok cimeket ahol ezzel kapcsolatos dolgokat be lehet szerezni .

000000000

Linkeld, nem tudom mirol irogatsz...

3vv2btrhv

000000000

Koszi, igy mar beazonositottam.

Bicska

Egyszer láttam a Spektrumon egy műsort az ólomüvegezésről és ott a csákó egy "komolyabb" üvegvágóval vágta (=karcolta, aztán törte) az üveget. Persze azóta lehet, hogy elavult eza  technika ebben az iparágban is... De ilyen karcoló cuccost esetleg fel lehet varázsolni a z tengelyre?![#rolleyes]

3vv2btrhv

igen csak azt kell megoldani hogy forogjon is , mert egy nagyon kicsi vidia kerék van benne ami megkarcolja a felületet petroleumoshütés közben .A törést meg spéci fogoval végzik .

e3h0cv4ph

Ha jól tudom a Mach-nak van ilyen funkciója!
Az én ismereteim szerint kétféle üvegvágó létezik, az egyikbe forog egy kis vídia kerék, a másik sima hegyes vídia karcoló szerszám, Bicska szerintem ez utóbbira gondolt, ehhez nem kéne forgatni a szerszámot.
A problémát én inkább ott látom, hogy milyen erővel akarod megkarcolni, és ezt, hogy állítod be?

000000000

Ha pl. öngyújtóba  stb. gravírozok, ahhoz csináltam egy csavarral és rugóval feszszíthető felület követő gyémánt gravírtűt.
Kipróbáltam üvegbe is tökéletesen karcol és ott törik.

000000000

Tudnál erről képet(ket) felrakni és bővebb infót.

000000000

Szia Bagoj!
Szívesen küldök Neked néhány gyémánt kést, csak írd meg légyszi a címedet, mert elkevertem. Az igazi az lenne, ha egy vízzel teli tepsiben vágnál, ami éppen elfedi az üveget.
Lehet, hogy elég a karcolás, de ezzel rendesen el is vághatod az üveget, persze lassan, (talán több menetből) mert vékonyka és eltörhet.  
Azért küldök többet, mert az első biztos eltörik. [#vigyor2].

Áron

000000000

Fú, ez nagyon tuti lenne. Igazából a karcolás nem motivál, mert a fő macera a dologgal ott van, hogy ha töri az ember az üveget, az egyrészt nem mindig sikerül vicces ívek esetén, több darabból kell stb, másrészt pedig utána csiszolni kell. Az lenne tuti, ha el lehetne úgy vágni, hogy kész darabként áll rendelkezésre. A vízzel teli tepsire tippeltem volna énis. Címmel majd küldök e-mailt, köszönöm!

000000000

Szia szobrász!
Milyen méretüek a te gyémánt késeid?
Esetleg képed van róla?

000000000

Szia!
Címed megkaptam, természetesen ingyen adom!
Levélként adom fel, mert nyilt levelezőlapként nem hiszem hogy, lehet!
[#wave]

000000000

Csöpp kis kések ezek, 3 mm-es befogás, a vágó "él" ahol a gyémántpor fel van hordva 1,3 mm átmérőjű, 5 mm hosszon.  
Tehát csiszol. Kézből is lehet vele üveget gányolni "köpet hűtéssel"   [#smile]
A fordulatot viszont nagyon kéri! Én még nem törtem, de az a kézi módszer miatt lehet, mivel azt egyszerűen érzi az ember, mielőtt már sok lenne neki.  
Képem nincs, csak késem, de nekem az is jó [#crazya]

Áron