Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Heló!

Sikerült felújítanom a Precise SC52 HF motoromat !!!!!!!!!!!!!! Menetzárlat miatt újra lett tekercselve. Tökéletesre sikerült! Szuperül működik!  Innentől kezdve vállalom, hogy megoldom másnak is, vagy megveszem az égett motort.

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=140156320891&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=004" TARGET=_fnew>HF-Spindel 102 von USOVO 55000U/min 280W

500 Euro... licit de senki...
http://i24.ebayimg.com/06/i/000/b5/3e/cb58_1.JPG" border=0>

http://www.usovo.de/usovoneu/include.php?path=hf-spindel.php" TARGET=_fnew>Eredeti hely.... 1600 Euro...

2nbj3n5m

Én egy ilyenről állmodom,de biztos fel megy
a licit 1000 főlé.De lehet ,megérné még az is
mert itthon a 125W-os millió felett van.
Janko

vthgizrff

Válasz Aszbolit -4. tengely forgató mechanika és Harmonic Drive topikban- felvetett kérdésére.
A fortuna is saját készítésű. Ez a harmadik prototipus, már viszonylag egész csendes és nem fűti fel az egész műhelyt. Az első kúpos csapággyal készűlt. Tanulság: a kúpos csapány túl nagy felületen fekszik fel ezért már 5000 fordulat felett jelentősen melegszik.
A második próbálkozás két ferde hatásvonalú csapágy a szerszám felől, az ékszílynál meg egy sima mélyhornyú. Sajnos küszörűlni nem tudok ezért a legnagyobb igyekezetem ellenére sem sikerűlt esztergán olyan pontosra megcsinálni hogy jó legyen. (lehet, hogy béna vagyok) Ez a mostani két sima mélyhornyú csapágy a két szélén, középen pedig egy talpcspágyból áll.  
A meghajtó motornál is futottam pár kört. Nekem bőven elegendő 7-8000 fordulat. Egyenáramú motort használok egy nagyon spéci fordulatszám szabályzó elektronikával. (ez volt a reklám)

000000000

Koszonom!
A video alapjan eleg tomzsinek tunik az egesz fortuna. Van esetleg egy publikus rajz rola?
Hogyan helyezted el kozepen a talpcsapagyat?

bmejdz9nu

Mekkora volt a kúpos ferdehatásvonalú csapágy? Mekkora fordulatig bírta?
(hogy egyre gondoljunk: hengerek voltak benne golyó helyett... gondolom)

A főorsó csapágyazással már én is szívtam. De van egy nagyon egyszerű ötletem amivel rendkivül pontos gyapágyházat lehet csinálni...
Ha a tengely jó... önbeállót... bonyolult leírni, de egyszerű megcsinálni... de a talin elmagyarázom ha valakit érdekel... (szinte) zero körfutás hibára lehet csinálni...

D.Laci

"de a talin elmagyarázom ha valakit érdekel..." Tarts egy elöadást pl. 14.00-tol. Csak hogy nehogy sérvet kapjon a szád...:)

bmejdz9nu

1 perc az egész... nem egy találmány, csak egyszerű...

000000000

Ne legyen mar diszkriminacio azok fele, akik nem tudnak reszt venni a talalkozon iden sem. Dobd be ide, vagy e-mailben. Szemely szerint erdekelne.

bmejdz9nu

már annyit írogattam... ki van a kezem... Ha a talin elmesélem egy-két embernek és ők is úgy látják, hogy ez a módszer jó... akkor talán...
Eszterga pad is kell a beállításhoz, mert köze forgatni kell... (önbeállós) aztán a mikrométer mintha elromlott volna... úgy áll a tengelyen...

svejk

Micsoda??!!
Nem akarsz jönni a találkozóra?!
Teljességgel szabálytalan! :(

000000000

Sajnalom. Motorsport vilagaban debutalunk ismetelten. Rengeteg munka var meg ram hetvegeig. A ket idopont meg egybe esik.

000000000

Dehogy sajnálod! Füllentesz, Te nagyon is örülsz! Én is örülnék, a motorozás, az motorozás!
Hajrá Adrián!!!
Hajrá Berserk!!!

Drukkolok :-)  !

000000000

Koszonom, de nem kell ezt nagy dobra verni... (:

000000000

"Koszonom!
A video alapjan eleg tomzsinek tunik az egesz fortuna. Van esetleg egy publikus rajz rola?
Hogyan helyezted el kozepen a talpcsapagyat?"

Idezem, nehogy elsulyedjen.